Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design, Yeni Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K’yı Duyurdu
Blackmagic Design, Yeni Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K’yı Duyurdu
23.10.2019 16:32

Blackmagic Design; tam boy Super 35 6K HDR bir görüntü sensörü, 13 adımlı dinamik aralığı, bir EF lens yuvası ve düşük ışıklarda mükemmel bir performans için 25.600’e varan yerel çift ISO özellikleri olan, yeni bir el tipi dijital film kamerası Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K’yı duyurdu. Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K’nın popülerliği üzerine ekleme yapılarak geliştirilen bu yeni modelde, daha yüksek görüntü kalitesi sağlayan 6K çözünürlüklü daha büyük bir Super 35 sensör boyutu bulunur. EF mercek yuvalı modeli; Canon, Zeiss, Sigma ve Schneider gibi şirketlerin çok çeşitli lensleriyle çalışır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın şık tasarımı, inanılmaz sayıda üst düzey dijital film özelliklerini, küçültülmüş elde taşınabilen bir modelde topluyor. Hafif karbon fiber polikarbonat alaşımdan yapılan kamera; kayıt, ISO, beyaz ayar ve örtücü açısı için tüm kontrolleri kullanıcıların parmak uçlarına getiren, çok fonksiyonlu bir tutma yeri içerir. Gelişmiş bir dijital film kamerası olduğu için sensörü, ısıdan dolayı oluşan paraziti azaltmak üzere tasarlandığından, daha temiz gölgeler ve daha yüksek ISO’ya imkan tanır. Bunların yanında, 5 inçlik büyük LCD ekranı 4K ve 6K çözünürlüklerde mükemmel netlik elde edilmesini mümkün kılar.

Daha büyük bir 6144 x 3456 Super 35 sensör ve EF lens yuvası içeren Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K; kullanıcıların daha sığ alan derinlikli sinematik görüntüler oluşturmaları için, daha büyük olan EF fotoğraf lenslerini kullanmalarına imkan tanır. Böylelikle, kullanıcıların odaklanmamış yaratıcı arka-planlar ve muhteşem bokeh efektleri oluşturmalarını sağlıyor. Bunun anlamı; kullanıcıların 6K’da çekim yapabilecekleri ve sonra post prodüksiyonda geniş ve yakın plan çekimler sağlamak için optik yaklaştırma ve yeniden kadrajlamayı, tek bir kameradan ve görüntü kalitesini kaybetmeden yapabilecekleridir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ve 6K modellerinin her ikisi de inanılmaz 13 adım dinamik aralığa sahiptir. Böyle olmaları nedeniyle, basit video kameralarına kıyasla, bir görüntünün en açık ve en koyu bölümlerinde daha fazla ayrıntı tutarlar. Bu; kafe gibi bir iç mekan sahnesi için kullanıcıların pozlamayı ayarlamasını mümkün kılarken, bir pencereden giren parlak gün ışığının tüm detaylarını da muhafaza edebilmelerini sağlar. Hatta kullanıcılar, sinema filmleri için kullanılan standart DCI-P3 renk alanından bile daha fazla renge sahip oluyor.

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın 25.600’e varan çift kazançlı ISO özelliğine sahip olması nedeniyle, 4K ve 6K modelinin her ikisi de görüntüdeki kumlanma veya gürültüyü en aza indirgemek üzere optimize edilmişlerdir ve bunu yaparken, sensörün tam dinamik aralığını da korurlar. 400’lük yerel ISO, set aydınlatmalı sahneler için idealdir. Kamera üzerindeki ISO ayarını değiştirdiklerinde, kazanç da otomatik olarak ayarlanır. Böylelikle, ışıkları kurmakla uğraşmak için vakitlerinin olmadığı durumlarda, harika görüntüler yakalamak kolaydır.

Yeni 6K modeli; 6144 x 3456 16:9’da 50 fps’ye kadar veya 6144 x 2560 2.4:1’de 60 fps ve 5744 x 3024 17:9’da da 60 fps çekim yapar. Daha yüksek kare hızları için, sensörü pencereleyebilir ve 2868 x 1512 17:9 2.8K’da 120 fps’ye kadar çekim yapabilirler. Hatta, 3728 x 3104’de 60 fps, 3.6K’da anamorfik lensler kullanarak, kullanıcılar gerçek anamorfik 6:5’te bile çalışabilir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera; standart, açık dosya formatlarını kullanarak kaydeder ve bu yüzden, kullanıcılar medyalarını yeniden kodlamak için vakit harcamak zorunda kalmaz. Kayıt işlemleri; 4K’ya kadar tüm formatlarda endüstri standardı 10-bit Apple ProRes dosyalarında veya 6K’ya kadar tüm formatlarda, 12-bit Blackmagic RAW dosyalarında çalışır. Hepsinden iyisi de dosyaların tüm işletim sistemleriyle uyumlu olmasıdır. Ayrıca, Mac için HFS+ ve Windows işletim sistemleri için de ExFAT formatlarını kullanarak, kullanıcılar medya kartlarını ve disklerini formatlayabilirler.

Blackmagic Pocket Cinema Camera; dahili CFast ve SD UHS-II kart kaydedicilerin yanı sıra, harici bir medya diskine kayıt için bir USB-C genişletme portu içerir. Blackmagic RAW kullanırken, kullanıcılar; HD için normal SD kartlarını veya yerel 4K ya da 6K için daha yüksek performanslı UHS-II ve CFast kartlarını kullanabilir. 256GB’lık tek bir SD UHS-II karta, bir saatin üzerinde tam çözünürlüklü 6K görüntüler yakalayabildiğinizi düşünün!

Blackmagic RAW, kameradan gelen sensör verilerinin kalitesini yakalamak ve muhafaza etmek üzere tasarlanmış, devrimsel bir yeni formattır. H.264 gibi video formatları, yüksek derecede sıkıştırılmış formatlardır ve garip gürültü ve bozulmalara sebebiyet vererek, orijinal sensör ayrıntılarının ebediyen kaybolmasına neden olurlar. Blackmagic RAW, bu sorunu ortadan kaldırır ve kameradan kurgulamaya, renkten mastering işlemine kadar tüm yapım iş akışında, inanılmaz detay ve renk içeren büyüleyici görüntüleri kullanıcılara sunar. Ayrıca, kamera ayarlarına dair bilgileri metadata olarak da sakladığı için kullanıcılar; ISO, beyaz ayarı ve pozlamayı kamerada ayarlayabilir veya daha sonra, kurgulama esnasında bunların üzerine yazabilirler, hem de hiç kalite kaybı olmadan! Blackmagic RAW dosyaları, aynı zamanda küçüktür ve kullanımları hızlıdır; bu da idare edilmelerini kolaylaştırır.

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın arka tarafında, kullanıcılar için çekimleri kadrajlamayı ve doğru olarak odaklamayı kolaylaştıran son derece büyük, parlak 5 inçlik bir dokunmatik ekran bulunur. Bu, kamerayla beraber dahili bir Blackmagic Video Assist almaya benzer. Dokunmatik ekran; çekim yaparken kritik bilgileri, kamerayı ayarlamak için menüleri ve sezgisel dokunmatik netlik kontrollerini görüntüler. Ekran üstü katmanlar; durum bilgilerini, bir histogram, odak ve peaking göstergelerini, seviyeleri, kare kılavuzlarını, oynatım kontrollerini ve daha nicesini gösterir.

Gelişmiş Blackmagic OS ile kullanıcılar; en son teknolojiyi baz alan, sezgisel ve kullanımı kolay bir kamera işletim sistemine sahip olurlar. Ayarları düzeltmek, metadata eklemek ve kayıt durumunu görüntülemek için, ekran arayüzü basit tıklama ve kaydırma hareketleri kullanır. Ayrıca, ekran üstü netlik ve pozlama araçları, 3D LUT’lar, HDR, metadata girme, zaman kodu, Blackmagic RAW ayarları ve bunlar gibi daha nice gelişmiş kamera özellikleri üzerinde kullanıcılar tam kontrole sahip olurlar.

Üst düzey URSA Mini Pro G2’de bulunan 4. Nesil Renk Biliminin aynısını içeren Pocket Cinema Camera, her çekimde muhteşem, doğru cilt tonları ve aslına uygun renkler temin eder. Blackmagic Generation 4 Color Science olarak adlandırılan renk bilimi; kullanıcıların daha iyi görüntüler almaları için, parlak bölgeler ve gölgelerde daha çok renk verisi yakalamak üzere tasarlanmış, komplike ve dinamik bir 12-bit gama eğrisi kullanır. Renk bilimi ayrıca, karmaşık Blackmagic RAW görüntü işlemesinin bir kısmını da idare ederek, sensörden gelen renk ve dinamik aralık verilerinin, daha sonra kullanıcıların post prodüksiyonda kullanmaları için, metadata üzerinden muhafaza edilmelerini sağlar.

Kamera; HDR ve 10-bit temiz sinyal çıkış desteğiyle izleme için, tam boy bir HDMI konektör içerir. Ayrıca, profesyonel mikrofonları bağlamanız için 48 volt fantom gücü olan bir mini XLR bağlantısı, bir adet 3.5mm video kamera tarzı mikrofon girişi, kulaklık bağlantısı ve kilitlenen profesyonel bir DC elektrik konektörü vardır.

Dijital film kameraları, dinamik aralıklarını muhafaza etmek için logaritmik renk alanlarını kaydeder. Bu, daha sonraki post prodüksiyon işlemleri için harikadır ancak, bu dosyalar bir monitörde izlendiğinde düz ve solgun görünebilirler. 3D LUT’lar bu sorunu çözümler çünkü, kullanıcıların ekrana bir “görünüm” uygulamalarını mümkün kılar ve böylelikle, kurgulama esnasında, kullanıcıların tamamlanmış görüntülerin nasıl görüneceğine dair bir ön fikir edinmelerini sağlarlar. Pocket Cinema Camera; endüstri standardı olan 17 ve 33 nokta 3D LUT’larla çalışır veya Extended Video, Film’den Videoya, Film’den Rec.2020’ye ve bunlar gibi daha nice dahili LUT’lar ile kullanıcılar çalışabilir.

Profesyonel kameralar profesyonel özellikler içerir ve ayrıca, mükemmel doğrulukta senkron muhafaza ederken, birden fazla kamera ile çekim yapmaları için kullanıcıların dahili bir zaman kodu üreteci de olur. Tentacle Sync gibi harici bir zaman kodu üretecini, 3.5mm ses jakına takmanız yeterlidir ve kamera otomatik olarak zaman kodunu tespit eder ve dahili üreteci kilitler. Artık her bir kamera, kaydı başlatıp durdurabilir ve tüm kameralardan gelen tüm çekimler, aynı eşlenmiş zaman koduna sahip olacaktır. Birçok hareketli kamera ile bir müzik festivalini çektiğinizi hayal edin. En iyisi de yeni DaVinci Resolve 16.1’in otomatik olarak tüm kameralardan gelen çekimleri bulması ve senkronize etmesidir. Böylelikle, binlerce çekim arasında dolaşarak kullanıcıların vakit kaybetmelerine gerek kalmaz!

Blackmagic Pocket Cinema Camera, standart çıkartılabilir LP‑E6 tip bataryalar kullanır ve aynı zamanda kilitlenen bir DC güç konektörü içerir. Bu sayede, kullanıcıların bir çekimin ortasında güç kesintisine uğrama kaygısı olmayacaktır. Kameranızla beraber gelen AC adaptörü, aynı anda hem kamerayı çalıştırabilir hem de bataryayı şarj edebilir. USB-C genişletme portu; portatif batarya takımındaki, cep telefonu şarj aletlerindeki ve hatta dizüstü bilgisayarınızda bulunan bataryayı şarj etmek için kullanılabilir. Hatta, kameranın güç kapasitesini önemli ölçüde uzatmak amacıyla, kullanıcıların iki batarya kullanmasını mümkün kılan, opsiyonel bir Blackmagic Pocket Battery Grip de ilave edilebilir.

Blackmagic Pocket Cinema Camera’nın 4K ve 6K modelleri DaVinci Resolve Studio’nun tam bir sürümünü içerir. Bu yazılım, Hollywood’da üst düzey sinema filmi, televizyon dizisi, reklam filmi ve daha nicesi için kullanılan yazılımdır. DaVinci Resolve; kullanıcıların istediği görüntüleri hızla bulmalarına, kurgulamalarına ve tamamlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış, sezgisel yeni özellikler ve akıllı kurgu araçları ile, devrimsel bir yeni Hızlı Kurgu sayfası içerir. Yeni Hızlı Kurgu sayfasının yanı sıra; Davinci Resolve’nin efsanevi profesyonel kurgulama, gelişmiş renk düzeltme, ses için post prodüksiyon ve görsel efekt araçlarına, kullanıcılar tek bir yazılım uygulamasında sahip oluyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.