Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Fujinon Premista80-250mmT2.9-3.5 Telefoto Zoom Lensi
Fujinon Premista80-250mmT2.9-3.5 Telefoto Zoom Lensi
22.10.2019 16:49

Fujifilm Corporation’ın telefoto zoom lensi Premista80-250mmT2.9-3.5, geniş formatlı sensörleri destekleyen ve HDR ile üstün yüksek çözünürlük, doğal ve şık bokeh (odak dışı arka plan bulanıklaştırma) ile zengin renk geçişleri sunan Premista serisi sinema zoom lenslerine katılan ikinci model. Ağustosta çıkan Premista28-100mmT2.9 lensi tamamlayan yeni Premista80-250mmT2.9-3.5, üstün resim kalitesiyle yakalanabilen odak uzunluğu kapsamını 28mm ile 250m arasına genişletiyor.

Hollywood filmleri gibi yüksek kaliteli görüntüler yapmak için HDR ile şık bokeh ve zengin renk geçişleri sunabilen film çekim donanımına gereksinim var. Bunun için birçok sinema görüntü yönetmeni geniş formatta sensörlü sinema kameralarını benimsiyor. Geniş format sensörlü çeşitli prime lensler zaten piyasada var iken, lensleri sık değiştirmek zorunda bırakmadan geniş bir odak uzunlukları aralığını kapsayıp daha verimli çalışma sağlayan zoom lenslerine talep artıyor.

Bu talebe yanıt olarak Fujifilm geniş format sensörlü yüksek performanslı sinema kameraları için Premista zoom lensleri serisini geliştirdi. Kısa süre önce çıkan Premista28-100mm, görüntü yapım uzmanları tarafından “uçtan uca keskin görüntü hatları” ve en sık kullanılan odak uzunluklarını kapsama” özellikleriyle övgüye değer bulundu.

Premista80-250mm, 80mm ile 250mm arasındaki odak uzunluklarını kapsayan bir telefoto zoom lensi. Geniş çaplı yuvarlak lens elemanları ile benzersiz bir odaklama/zoom sistemine sahip lens, uçtan uca çok iyi keskin hatlar sağlıyor. 13 kanatlı iris tasarımı ile geniş formatlı lenslerin karakteristiği olan sığ alan derinliği, hedef nesnenin dokusunu, üç boyutlu tanımlama ve hatta sahnenin bir atmosferini aslına sadık olarak yakalamak için doğal ve güzel bokeh efekti üretiyor. Lens Fujifilm’in üstün optik tasarımıyla gölgelenme ve parlamaları en aza indirirken, HDR ile zengin renk geçişleri yaratıyor ve geniş formatlı sensörlerin tüm potansiyelini açığa çıkarıyor.

28mm ile 250mm arasındaki odak uzunluklarını kapsamak için Premista80-250mm ile Premista28-100mm birlikte kullanıldığında geniş açıda geniş arka planlı sahneler yakalanabiliyor ve telefotoda uzaktan bir nesneye yaklaşılabiliyor. Bu iki lens üç halka için aynı ön çapı ve dişli konumunu paylaşıyorlar. Böylece kullanıcılar iki lens arasında değişiklik yaparken aksesuar konumlarını yeniden ayarlamadan aynı matte box, follow-focus sistemi ve diğer aksesuarları takabildikleri için, verimli çalışma sağlıyor.

Fujifilm kurulduğu 1934 yılından bu yana Japonya’da fotoğraf ve sinema filmlerinin yapımlarında sinema endüstrisinde öncü bir konuma sahip. Şirketin ürünleri dünya çapında kameramanlar tarafından beğenildi ve yüksek performanslı sinema zoom lensleri 2017 yılında American Academy of Arts and Sciences’dan Emmy Award ödülü kazandı.


Ürün Premista80-250mmT2.9-3.5 Telefoto Zoom Lensi
Marka Fujinon
Firma Fujifilm Dış Ticaret A.Ş.
Telefon 0212 522 20 32
Web www.fujifilm.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi