Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Atem Mini’yi Duyurdu
Blackmagic Design Yeni Atem Mini’yi Duyurdu
19.10.2019 13:07

Blackmagic Design, Youtube’a canlı internet yayını ve Skype üzerinden iş sunumlarına imkan vermek için özel tasarlanan, yeni, uygun fiyatlı bir canlı yapım switcher’i ATEM Mini’yi duyurdu. 

Yeni ATEM Mini; internet üzerinden YouTube için canlı yayın veya Skype ile yenilikçi, işle ilgili sunumlar için, profesyonel çok kameralı yapımlar oluşturmayı kolaylaştırıyor. ATEM Mini’yi çalıştırmakla kullanıcılar, 4 adet yüksek kalite kamera girişi arasında, çok daha kaliteli görüntülerle canlı anahtarlama yapabiliyor. Kullanıcılar; PowerPoint slaytları sunmak veya bir oyun konsolu eklemek için, bir bilgisayara bile bağlanabilirler. Dahili DVE, heyecan veren resim içinde resim efektlerı oluşturmanıza imkan tanır. Bu da canlı yorumlar için mükemmeldir. Ayrıca tonlarca video efekti de var. İnternet üzerinden canlı yayın yapmak için, ATEM Mini’nin bir internet kamerası gibi çalışan bir USB çıkışı var yani, kullanıcılar her video yazılımına bağlayabilirler. Ayrıca, projektörler için HDMI video çıkışı var. Söyleşiler ve sunumlarda, iyi kalite masa üstü ve yaka mikrofonlarını kullanmanız için mikrofon girişleri bulunur.

ATEM Mini; tüm video, ses ve kontrol bağlantıları arka panelde olan, kontrol panel bazlı kompakt bir tasarım içerir. Ön panel; kaynakları seçmek için, ses girişlerini ayarlamak için ve video efektleri ile geçişleri seçmek için kullanımı kolay butonlara yer verir. Arka panel; kameraları veya bilgisayarları bağlamak için HDMI girişlerinin yanı sıra ilave mikrofon girişlerini içerir. ATEM Mini; internet kamerası çıkışı için olan bir USB’nin yanı sıra bir HDMI video çıkışından program sinyali çıkartır. Ön panel butonları büyüktür ve sezgisel olarak kullanılmaları kolaydır. Böylelikle, switcher’i sunum yaparken bile kullanmak mümkündür. Kullanıcıların canlı ses miksi yapmaları için, ses mikseri butonları da var.

ATEM Mini’nin kullanımı çok kolay çünkü, video kaynaklarını değiştirmek veya birinden diğerine geçmek için, ön panelde 1’den 4’e numaralanmış giriş butonlarından herhangi birine, kullanıcıların basması yeterlidir. Paneldeki ‘auto’ veya ‘cut’ butonlarını seçerek direkt geçişler ve efektli geçişler arasından, kullanıcıların seçim yapması mümkündür. ‘Cut’ butonunun aksine ‘auto’ butonu, girişlerin birinden diğerine geçerken, ATEM Mini’ye, seçili bir video efektini kullanmasını bildirir. Çok kullanılan erime veya daha dramatik olan; bir renge daldırma, DVE sıkıştırma ve DVE itme gibi heyecan verici efektler arasından, kullanıcılar seçimlerini yapabilir. DVE, resim içinde resim efektleri için mükemmeldir ve kontrol panelde olan butonlar ile, kullanıcılar farklı resim konumlarını anında ayarlayabilir. Yazılar ve grafikler için, harici yazılım kontrolü üzerinden erişilebilir bir sabit görüntü galerisi bile var.

Mümkün olan en yüksek uyumluluğu sağlamak üzere, ATEM Mini basit bir bilgisayar kamera kaynağı olarak çalışan bir USB bağlantısı içerir. Bu; cihazı çalıştırıp, her türlü video yazılımıyla, kullanıcıların anında çalışmaya başlayabilecekleri anlamına gelir. ATEM’in sıradan bir bilgisayar kamerası olduğuna dair yazılımda bir algı oluşturulur ancak, aslında bir canlı yapım switcher’idir. Bu da tüm yazılımlarla, tam çözünürlüklü 1080HD kalitede uyumluluğu garantiler. Kullanıcılar; internetten canlı yayın için, Open Broadcaster gibi veya bir noktadan diğerine yapılan sunumlar için Skype gibi diledikleri yazılımı seçebilir. ATEM Mini; Open Broadcaster, XSplit Broadcaster, YouTube Live, Facebook Live, Skype, Twitch TV, Periscope, Livestream, Wirecast ve bunlar gibi nice yazılım ve platform ile uyumludur.

HDMI program çıkışı, ATEM Mini’yi harici bir kaydediciye veya monitöre bağlamak için harikadır. ATEM Mini; HyperDeck Studio Mini ve Blackmagic Video Assist gibi kaydedicileri destekler. Kullanıcılar; switcher program videosuyla, yüksek kaliteli bir çıkışa sahip olmakla birlikte, dahili ses mikserinden canlı ses kaynağına da sahip oluyor. HDMI çıkışı, büyük mekanlardaki video projektörlerine bile bağlanabilir. Kullanıcılar ATEM Software Panel’i bağladıklarında, video girişlerinin herhangi birinden bile HDMI çıkışını değiştirebilirler. 

İki bağımsız 3.5mm stereo ses girişiyle, kullanıcılar masaüstü ve yaka mikrofonlarını bağlayabilirler. Fazladan 2 adet stereo ses girişiyle, röportaj yapılırken sunucu ve konuk için birer yaka mikrofonu olduğundan, kullanıcılar artık emin olabilir. ATEM Mini’nin tüm ses girişlerinin, panel üzerinde ses seviyesini ayarlamaya ve ses mikseri girişlerini etkinleştirmeye yarayan butonları vardır.

ATEM Software Control uygulaması, ATEM Mini’nin gizli gücünü ortaya çıkarır çünkü, switcher özellikleri üzerinde kullanıcıların mutlak kontrole sahip olmalarının yanında, Mac ve Windows için yazılım ücretsiz dahil edilmiştir. ATEM Software Control, hızlı düzenlemeler yapmak için parametre paletleri olan, görsel bir switcher kullanıcı arayüzü içerir.

Blackmagic Design CEO’su Grant Petty şunları söyledi; “Yeni ATEM Mini, Blackmagic Design ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Kullanımı kolay, düşük fiyatlı bir canlı yapım switcher’i gibi görünüyor ama, içinde gizli profesyonel yayın özellikleri olduğundan, kullanıcılar yaratıcılık açısından sınırlı kalmazlar ve yaratıcılıklarıyla, tıpkı yayın televizyon endüstrisinde bulunan üst düzey switcher’ler gibi, ATEM Mini’yi kullanabilirler. Bunun anlamı, uygun fiyatlı olmasına rağmen, ATEM Mini’yle bir sınır olmadığıdır!

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.