Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony PXW-Z750 4K HDR Omuz Kamerası
Sony PXW-Z750 4K HDR Omuz Kamerası
19.10.2019 13:12

Realite TV, belgesel, haber ve spor prodüksiyonlarına yönelik PXW-Z750, parlak şerit şeklindeki bozulmaları önlemek için Sony’nin yeni geliştirdiği 3 çipli 2/3 inç 4K CMOS sensörü ile küresel bir objektifi bir araya getiren ilk omuz kamerası. Tanıdık ergonomi ve standart bir B4 lens yuvası yapım standartlarını yükseltirken, yükseltme maliyetlerini azaltıyor. XDCAM air ve DWX sistemini kullanarak bulut tabanlı kablosuz iş akışlarıyla işbirliği hızlanıyor ve kolaylaşıyor. Verimli yeni kodekler düşük bit hızlarında yüksek 4K resim kalitesi sunarak, düşük bellek gereksinimleri ve çok hızlı dosya aktarımlarıyla zaman ve para tasarrufu sağlıyor. 

PXW-Z750’nin en son kuşak XAVC-L422 QFHD 200 kodeğiyle birlikte yüksek hızlı SxS Pro kayıt ortamı, iş tamamlama ve teslim sürelerini önemli oranda kısaltıyor. PXW-Z750 kullanılarak hemen her proje üzerinde üstün kaliteli 4K ürün teslimi mümkün hale geliyor.

Bulut tabanlı işbirliği

PXW-Z750 tanıdık, kullanımı kolay arayüzleri ve kendini kanıtlamış Sony güvenilirliği sayesinde bulut tabanlı yapım araçlarıyla kusursuz bütünleşebiliyor. XDCAM air ile stüdyodan sahadaki kameralara güvenli, doğrudan erişim ile öyküler hızla oluşturulabiliyor. Sony Ci Media Cloud kullanılarak içerikler tüm dünyadaki ilgililere ön izleme ve kurgu için dağıtılabiliyor.

3 çipli 2/3 tipi CMOS sensör

Yeni geliştirilen geniş renk gamlı 3 çipli 2/3 inç 4K CMOS optik blok, gerçeğiyle aynı renk reprodüksiyonu, yüksek hassasiyet ve düşük gürültü düzeyi ile çok çeşitli senaryolar için üstün resim kalitesi sağlıyor.

Çok yönlü B4 lens seçenekleri

PXW-Z750 kameranın 3 çipli 2/3 tipi boyutlu sensör bloğu sağlam, güvenilir B4 lens yuva sistemiyle uyum göstererek, piyasada satılan çok çeşitli B4 4K/HD lensleri kullanmaya izin veriyor. 

Yüksek dinamik aralık ve zengin renkler

PXW-Z750, Sony S-Log3 veya Hybrid Log Gamma (HLG) kullanarak HDR kaydedebiliyor. Kameranın geniş renk gamı, yenilenen Sony S-Gamut3 ve S-Gamut3.Cine renk alanlarının yanı sıra endüstri standardı ITU-R BT.2020 renk alanını destekliyor.

Üstün ağır çekim

Spor ve doğa programları için ideal PXW-Z750, hoş, pürüzsüz, ince ayrıntılı yavaş hareketli oynatım için 120 fps kare hızında Full HD çözünürlükte çekimler yapıyor.

Ara belleğe kayıt

4K ve Full HD modlarında ara belleğe gelişmiş kayıt sayesinde hiçbir çekim kaçırılmıyor. 50/59.94 fps kare hızı ve MPEG HD 422 50 formatında 2 ila 15 saniye ön kayıt, bir olay olduğunda yakalamaya yetecek kadar zaman tanıyor. 

Düşük bit hızlarında yüksek kalite

PXW-Z750 yaygın kullanılan XAVC-I QFHD Class 300 4K ve standart MPEG HD422 kodeklerin yanı sıra, en son kuşak XAVC-L422 QFHD 200 kodeki de destekliyor. Bir LongGOP kare yapısıyla 4K Ultra HD görüntülerin sıkıştırılması, önceki Intra Frame kodeklere göre önemli bit hızı tasarrufu sağlarken, üstün 4K görüntü kalitesini koruyor. Düşük bit hızları kayıt sürelerini uzatırken, bellek gereksinimlerini azaltıyor. 

Çok hızlı aktarımlar

PXW-Z750 en son kuşak SxS Pro X kayıt ortamını desteklemesi sayesinde SBAC-T40 Thunderbolt 3 SxS kart okuyucu/yazıcı ile 10 Gbps’a (1250 MB/s) kadar çok yüksek hızlı dosya aktarımları yapıyor. Her türlü uygulamanın iş akışının kat kat hızlanması, yapım maliyetlerini azaltıyor.

Yeni kuşak kablosuz iş akışı

Dahili kablosuz bağlantının sağladığı gelişmiş iş akışı yapım özellikleri arasında canlı akış, FTP aktarımı ve hatta Wi-Fi yoluyla bir akıllı telefondan veya tabletten uzaktan kumanda var. Sony’nin çift bağlantılı hücresel çalışan XDCAM air profesyonel bulut hizmeti kullanılarak kablosuz iş akışı daha da verimli hale getirilebiliyor. 

Kesintisiz kablosuz ses bütünleşmesi

PXW-Z750 kameranın Sony DWX serisi dijital kablosuz mikrofon sistemleriyle uyumlu olması, ENG ve belgesel ekiplerine tam güvenli çalışma için güçlü uçtan uca şifreleme gibi tamamen dijital bir iş akışının avantajlarını sunuyor. 

Geliştirilmiş fiziksel yapı

Önceki kuşak PDW-700’den daha hafif olan PXW-Z750, daha ergonomik olarak dengelendiği için uzun çekim günlerinde daha az yorgunluğa neden oluyor. Tüm kontroller ve arayüzler önceki omuz kameralarına göre incelikli ayrıntılarla iyileştirildi. Gücü açıldıktan saniyeler sonra en yüksek kaliteli çekilmeye başlanabilen PXW-Z750 kameranın gelişmiş yeni özelliklerini öğrenmek ve yararlanmak kolay.