Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > EMS SRT Sender Receiver
EMS SRT Sender Receiver
22.06.2020 09:27

SRT (Secure Reliable Transport), açık kaynak kodlu video gönderme protokolüdür. En düşük gecikme ile global internet üzerinden en iyi kalitede data aktarır. Aynı düşük gecikme ile farklı şehirler, ülkeler ve hatta kıtalar arasındaki 2 nokta için kullanılabilir.

RTMP kıtalar arasında 10 sn. üzerinde iken SRT kıtalar arasında 1 sn. altında gecikme ile görüntü iletimini sağlamaktadır. RTMP’de data bitrate arttıkça paket kaybı ihtimali artarken, SRT’de paket kaybı gözlenmemektedir.

SRT, 2 nokta arasında gerçek internet koşullarını tespit eder ve bunlara adapte olur. Global internet üzerinde görülen paket gecikmelerdeki düzensizlikleri ve  bant genişliğindeki dalgalanmaları ve paket kayıplarını telafi etmeye yardımcı olur. 2 nokta arasındaki paket gönderiminde, içerisinde bulunan hata kurtarma mekanizması ile internet bağlantılarındaki tipik paket kayıplarını minimize eder. 

Easy Media Suite SRT üyesi olarak, bünyesinde SRT için Easy SRT Live Sender ve Easy SRT Receiver olarak 2 ayrı ürün bulunmaktadır. 

Easy SRT Live Sender ile UDP protokolündeki transport stream canlı yayın akışlarınızı paketleyip public üzerinden SRT protokolü ile gönderir. Easy SRT Receiver, SRT akışlarını kaynak olarak alıp, UDP transport stream olarak iç ağınıza sunar. 

UDP protolü ile video ve ses kodek kısıtlaması yoktur, video ve ses dışında farklı data tipleri de SRT ile uyumlu bir şekilde gönderilebilir.

Gönderilen paketlerden herhangi birinin global internet üzerinde düşmesi durumunda Easy SRT Sender kaybolan paketi tekrardan geri gönderir ve Easy SRT Receiver kaybolan paketi buffer içerisine tekrardan dahil eder. Bu şekilde paket kayıplarının önüne geçilir.

Her 2 ürünün arayüzünde detaylı bir analiz bulunmaktadır. Ürün arayüzünün yanı sıra analizler daha fazla detay ile log dosyası olarak kayıt edilmektedir.

Ürünlerin lisanslarındaki ücret değişiklikleri kullanacağınız kaynak adetine göre değişiklik göstermektedir.

Teknik Özellikler;

  • Kıtalararası düşük gecikme ile görüntü iletimi
  • Encoder ve decoder bağımsız çalışma (Var olan encoder ve decoder’larınızın önünde kullanabileceğiniz şekilde basit yapılandırılmıştır.)
  • Windows işletim sistemi tabanlı (Kolay Kurulum ve Destek)
  • Detaylı analiz ve log tutar.

Devtek
0 212 582 23 07
www.devtek.com.tr