Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > LiveU’dan Canlı Yayın İçin İlk Bütünleşik 5G Hücresel Bağlantı Ünitesi
LiveU’dan Canlı Yayın İçin İlk Bütünleşik 5G Hücresel Bağlantı Ünitesi
24.10.2019 11:27

LiveU küresel haber toplama ve canlı spor yayınları için yeni tam uyumlu LU600 5G çözümünü duyurdu. Dahili 5G modemlere, 5G ve 4G için tüm 6 GHz altı frekansları kapsayan yüksek verimli antenlere sahip, LiveU’nun ödülü 4K HEVC teknolojisiyle bütünleşik LU600 5G, çok güçlü, güvenilir ve geleceğe dönük bir hücresel yayın çözümü sunuyor.

Live kurucularından CEO Samuel Wasserman şunları söyledi: “LiveU her zaman yayıncılık teknolojisinin öncülerinden birisi oldu. 5G teknolojisinin dünya çapında önemli kentlerde hızla yayılmasıyla birlikte bu yarışın önde gideni olmaya daha da fazla önem verdik. Bütünleşik 5G modemlere sahip yeni LU600 5G çözümümüz, yeni kuşak 5G ağlar tarafından sağlanan yüksek hızların ve garantili yüksek bant genişliğinin avantajlarından tam olarak yararlanıyor.

Tüm dünyada 5G hücresel frekansları destekleyen LU600 5G sayesinde kullanıcılar yeni ağların en sıkışık alanlarda bile en düşük gecikme, en yüksek görüntü kalitesi ve çözünürlüğü, hızlı dosya yüklemeler dahil tüm avantajlarının keyfine varabiliyorlar. 5G tarafından sağlanan çok düşük gecikme, canlı 4K spor prodüksiyonları için özelikle avantajlı. Yüksek kaliteli yayın, örneğin ağ kurulum çalışmaları sırasında veya kırsal bölgeler gibi 5G olmayan yerlerde kesintisiz ve kusursuz devam ediyor. Canlı yapım 5G olmayan alanlara geçerse 3G/4G/5G modemlerin her türlü kombinasyonunu destekleyen LiveU ünitesi, mevcut kullanıma uygun ağların bağlantılarını otomatik olarak birleştiriyor (bonding).

Wasserman sözlerine devam etti: “Bant genişliğinden ve diğer avantajlardan en iyi şekilde yararlanabilmek amacıyla cihazlarımızı yeni çıkan 5G ağlara uygun hale getirmek için aynı zamanda önde gelen telekom işletmecileriyle de yakın işbirliği içerisinde çalışıyoruz.

ABD’de LiveU ile AT&T canlı haber ve spor yayınları için işbirliği yapıyor. İki firma LiveU üniteleri kullanılan canlı yayın görüntü yapımları üzerinde 5G teknolojisinin getirdiği etkileri ve performans iyileşmelerini test ediyor. Yakında bu testleri NBA Summer League için 5G tabanlı bir prodüksiyonda gerçekleştirdiler. LiveU İtalya’da Vodafone ve Güney Kore’de KT Corporation gibi başka önemli işletmecilerle de 5G testlerine katılıyor. LiveU Güney Kore’de bir kutlama için orkestra konserini SK Telecom’un 5G kablosuz ağı yoluyla beş ülkeye başarıyla yayınladı.

Wasserman sözlerini tamamladı: “Canlı haber yayınlarında hücresel ağ birleştirmenin uydu yayınlarının yerini büyük ölçüde aldığını gördük. 5G’nin gücü ile her tipte canlı spor yapımları için potansiyel daha da büyük.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.