Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design ATEM ile Canlı Yayın ve Prodüksiyon Eğitimi
Blackmagic Design ATEM ile Canlı Yayın ve Prodüksiyon Eğitimi
24.10.2019 11:41

26 Eylül Perşembe günü MediaCast’in distribütörlüğünü yaptığı Blackmagic Design markasının ATEM ürün gurubu ile “Canlı Yayın ve Prodüksiyon” eğitimi, şirketin İstanbul ofisinde gerçekleştirildi. Sektör profesyonellerinin katıldığı etkinlik, iki oturum olarak 3 saat sürdü. 

İlk oturum, MediaCast Sales Executive Cenk İskin’in Blackmagic Design ATEM switcher’ların özelliklerini anlatan sunumuyla başladı. Ardından Dünyadaki ve Türkiye’deki canlı yayın istatistikleri katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğin devamında katılımcılar Web TV ekipmanları hakkında bilgi edinerek tüm cihazları yakından inceleme fırsatı buldu. 

Hem AV profesyonelleri hem de YouTube Live, Facebook Live ve Twitch.tv gibi platformları kullanan internet yayıncıları için tasarlanan ATEM switcher’lardan; ATEM Television Studio Pro HD, ATEM Television Studio Pro 4K ve ATEM Television Studio HD’nin profesyonel kameralar ile kullanımı hakkında bilgiler paylaşıldı. Bunların yanı sıra Blackmagic Design’ın 2019 IBC fuarında tanıttığı Atem Mini modeli hakkında da bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte televizyon programı ve internet programı  gibi canlı prodüksiyonların yapımında sıkça kullanılan logo, KJ ekleme, ses miks işlemleri uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. 

İnternet tabanlı canlı yayın teknolojisine ek olarak NDI ve point to point servisler ile Wirecast’in Rendez-Vous özelliği ile harici cep telefonu, laptop gibi cihazlardan görüntünün ve sesin senkronlu bir şekilde yazılımın içine aktarılması ve kullanılması eğitime katılanlara anlatıldı. Facebook ve Youtube üzerinden yapılan canlı yayın uygulamalarının ardından canlı yayın yazılımları arasındaki farklar gözlemlendi.

Etkinliğe katılanlar çoklu stream ve lokal stream konularında Web TV ekosistemini ve canlı prodüksiyon switcher’ı ATEM’i birebir test etme ve gelişen teknolojinin getirdiği yeni güncellemeleri birebir tanıma şansı buldu. 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.