Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Görsel Efekt Firması Artjail FilmLight Baselight Aldı
Görsel Efekt Firması Artjail FilmLight Baselight Aldı
30.10.2019 10:32

Bağımsız görsel efekt (VFX) şirketi Artjail, hem New York’taki stüdyosuna hem de geçtiğimiz Haziranda açtığı Toronto’daki en yeni stüdyosuna FilmLight Baselight renk derecelendirme yazılımı aldı. Renk derecelendirme ile görsel efektleri bir araya getirmek, karmaşık VFX projeleri için stüdyonun iş akışını güçlendirecek. Ayrıca kısa reklam projeleri ile uzun biçimli çalışmalarda zaten iyi bir konuma sahip ismini daha da güçlendirecek.

Artjail 2008 yılında halen grubun Yaratıcı Yönetmeni ve VFX Danışmanı olan Steve Mottershead tarafından kuruldu. Mottershead dinamik, yetenekli sanatçıları bir araya getirmeyi ve nicelikten çok nitelik üzerinde odaklanmayı hedefliyor.

İşletme için renk düzeltme her zaman bir gereksinim oldu ve Baselight’ı işin içine katma fırsatı doğdu. Mottershead şunları söyledi: “Yıllarca Flame and Resolve üzerinde bir miktar renk derecelendirme yaptık, fakat Baselight her zaman kutsal kitap gibi olmuştu ve en beğendiğimiz renk uzmanlarının çoğu bu sistemi kullanıyordu. Baselight’ı sunduğumuz hizmetlerin arasına katmamız renk alanında bizi gerçekten güçlendirdi. Sonunda daha üst bir düzeyde rekabet ettiğimizi hissediyoruz.”

New York ve Toronto büroları daha çok kendi projeleriyle, bağımsız çalışıyor olsalar da, Artjail renk derecelendirme ve çeşitli VFX çalışmaları arasında daha sıkı bütünleşme beklentisinden heyecan duyuyor. Baselight, NUKE, Flame ve Avid arasında görünümlerin paylaşılması için kullanılabilen küçük ve portatif OpenEXR BLG dosyası tabanlı, render içermeyen FilmLight BLG iş akışı sayesinde kurgu uzmanları ve kompozitörler sadece BLG alışverişiyle tüm renk derecelerine gerçek zamanda erişebiliyorlar. 

FilmLight ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.