Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Atomos Neon Kaydedicili Sinema Monitörü
Atomos Neon Kaydedicili Sinema Monitörü
19.11.2019 17:40

Atomos’un yeni 4K HDR saha monitör ve kaydedicileri, günümüzün dijital karanlık odaları ve sahada “video village” tabir edilen dizüstü bilgisayar ve monitörden oluşan temel görüntü yapım donanımları için güvenilir izlemenin şart olduğu sette ve stüdyoda yapımlara yönelik. 17, 24, 31 ve 55 inç ekran boyutlu modelleri olan Neon sayesinde her bir ekip üyesi doğru bir görüntü sunumu görüyor ve böylece yönetmenler doğru çekimi yaptıklarından, kameramanlar tutarlı pozlama yaptıklarından, birinci kamera asistanları bir oyuncunun gözlerinin keskinliğini koruduklarından, kurgu ve renk uzmanları çekimden çekime hedefledikleri yaratıcılığı koruduklarından emin olabiliyorlar. 

Monitörlerin dört ekran boyutu farklı yaratıcı ve ekip gereksinimleri için ideal: 17 inçlik monitör birinci kamera asistanları için sette dizüstü bilgisayarlarıyla birlikte referans monitör olarak kullanıma uygun. 24 ve 31 inç boyutlular video village, DIT, sinema görüntü yönetmeni, kurgu uzmanı, yönetmen için ve bir iMac veya Mac Pro ile birlikte referans monitörü olarak kullanım için ideal. 55 inç ekranlı monitör ise müşteriler, sergi salonları ve renk derecelendirme uzmanlarına uygun. 

Kesintisiz uygulama denetimi, çoklu kamera desteği ve sette işlevsellik

Neon dokunmatik ekranla çalışıyor ve güçlü Atomos iOS App uygulaması ile Bluetooth yoluyla denetleniyor. Tek ve çok kameralı kurulumlar içeren yapımlarda kayıt denetimi artık çok kolay. iOS uygulaması Bluetooth yoluyla 1000 adet Neon üzerinde 4K kayıt, senkronizasyon ve oynatımı denetliyor ve odak tepe değeri, pozlama, kalibrasyon, zoom, dalga şekli izleme, RGB izleme, vektörskop ve LUT seçimi gibi gerçek zamanlı yapım araçları sunuyor. Uygulama ayrıca Neon’un yakalanan çekimleri ProRes RAW, ProRes, Avid DNx ve Cinema DNG formatlarında 4Kp60’a kadar kalitelerde gerçek zamanda oynatmasına imkan verdiği için, çekim ile son kurgu arasında geçen süreyi kısaltıyor. 

Sette RAW kayıt, Dolby Vision HDR tamamlama

Atomos ile Dolby işbirliği sayesinde Neon, Dolby Vision yetenekli televizyonlara veya monitörlere sette canlı olarak Dolby Vision sağlayabiliyor. Neon’un AtomOS 10 yazılımı çekim yapılırken görüntüleri otomatik olarak analiz ediyor, televizyonları sorguluyor, ekran veya TV üzerinde maksi-mum HDR görüntü için gerçek zamanda doğru Dolby renk ve parlaklık profillerini uyguluyor. Böylece hedeflenen yaratıcı etkinin izleyicilerin evine kadar devam etmesini garantilemek için yaratıcı yönetmene sette değerli bir referans kontrolü sağlanıyor. 

Sadece online 

Neon ProRes RAW kullanarak online ortamda kayıt, kurgu, derecelendirme ile yapım iş akışını kolaylaştırıyor, online ve offline bir süreçle (örneğin ARRI RAW+ Avid DNx) onaylama gereğini ortadan kaldırıyor. Ardından uzun zaman alan ayrı ayrı onaylar yerine farklı gösterim formatları kolayca dışa aktarılabiliyor. 

Sette dijital karanlık odalar için hassas HDR saha monitörü

Atomos Dynamic AtomHDR teknolojisiyle tüm Neon serisine bölgesel arka ışık teknolojisi getirerek, her ekran için 512 adede kadar bölgesel arka ışık sağlıyor. Böylece Neon’un günışığında izlenebilen, yansıma önleyici, 1000 nit ışıltılı ekranları üzerinde görüntünün farklı kısımları üzerinde 1:1.000.000’a kadar kontrast oranları elde edilebiliyor. Neon monitörler, zengin ve koyu siyahlar ve renkler sunuyor. Görüntüler fazladan boyut ve ayrıntı kazanıyor. Atomos ekranlarda kullanılan gelişmiş LED ve LCD teknolojileri bir arada, rakip OLED ekranlardan daha iyi ve koyu siyahlarla birlikte son teknolojili LCD’lerin çok yüksek parlaklık ve canlı renk performansını sunuyor. 

İleride güncellenebilen 4K çözünürlük

Geleceğe dönük Neon’un beyni değiştirilebilen Master Control Unit’i 4K kayıt yeteneğinin ileride yenilikle yaygınlaştıkça yükseltilmesine imkan veriyor. Neon’daki standart HDMI bağlantının yanı sıra Master Control Unit’in AtomX genişletme modülleriyle uyumlu olması, SDI ve NDI bağlantı sağlıyor. 

ProRes RAW 

Neon RAW sinema kameralarının gerçek potansiyelini açığa çıkarmak için ProRes RAW kayıt yapıyor ve kurguyu yavaşlatmadan mümkün olan en yüksek kalitede görüntülerin eksiksiz denetlenmesini sağlıyor. ProRes RAW, ProRes’in performansı ile RAW’ın esnekliğini birlikte sunuyor. 

Neon içeriğin maksimum dinamik aralığını, renk doğruluğunu ve ayrıntılarını koruyor. Renkler kolayca eşleştiriliyor ve fazladan bilgi sayesinde çekimlerin post prodüksiyonda kolayca değiştirilebilmesi, özellikle renk derecelendirme ve VFX çekimleri için avantajlı. 

Neon ProRes RAW’ın yanı sıra ProRes, CinemaDNG, Avid DNxHD formatlarını da destekliyor. Nikon, Canon, Panasonic, Sony, RED ARRI kameralar dahil her türlü HDMI, SDI veya Quad Link SDI kaynaktan kayıt yapılabiliyor. 

Zorlu yapım ortamları için

Neon dayanıklı alüminyum kasası ve polikarbon arka plakası sayesinde en aşır yapım koşullarına bile dayanıklı. 17, 24 ve 31 inç ekranlı Neon’lar ayrıca yüksek performanslı, darbeye dayanıklı, su geçirmez yolculuk çantalarının içerisinde teslim ediliyor. Montaj seçenekleri arasında VESA yuvaları, yerde veya masada izleme için ayaklar ve ARRI standardında kenar montaj noktaları var. 


Ürün Neon Kaydedicili Sinema Monitörü
Marka Atomos
Firma Medietek
Telefon 0212 234 82 02
Web www.medietek.com.tr