Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > RØDE NTG5 Shotgun Yayın Mikrofonu
RØDE NTG5 Shotgun Yayın Mikrofonu
19.11.2019 19:19

RØDE’nin en çok satan shotgun tipi mikrofonlar serisinin yeni üyesi NTG5, yenilikçi akustik port tasarımıyla üstün progresif dalga girişimi, ultra hafif yapı ve kristal netliğinde, yayın kalitesinde ses sağlıyor. 

RØDE 2005 yılında NTG1’i piyasaya sürdüğünden beri shotgun mikrofon teknolojisinde bir yenilikçi olmaya devam ediyor. Hemen arkasından NTG2 çıktı, ve ödüllü NTG3 güçlü, yayın kalitesinde shotgun mikrofonlarda standardı belirledi. Yeni çıkan NTG5 ise RØDE’nin yayın ve film uygulamalarına yönelik yüksek kaliteli mikrofonlar araştırma ve geliştirme alanındaki 28 yıllık birikiminin bir ürünü.

Yenilikçi akustik tasarım: Doğal, aslına sadık ses.

Hafif ve kısa: Sadece 76 gram ağırlık ve 203 milimetre uzunluk sayesinde özellikle boom direkle kullanıldığında sette kolay çalışma.

Frekans tepkisi: Özel ayarlanmış frekans tepkisi ve sadece 10 dBA iç gürültü sayesinde olay yerinde kayıt, profesyonel film yapımcılığı ve diğer kritik kayıt koşulları için ideal.

Yönlendirme: İyi yönlendirilebilen süper kardioid polar patern ve pürüzsüz eksen dışı tepki. 

Hava koşullarına dayanıklı: RF-bias teknolojisi ve konformal kaplama ile çeşitli hava koşullarında üstün performans.

Eksiksiz kit: Mikrofon süngeri, tabanca tipi tutma yeri ve diğer aksesuarlarla eksiksiz teslim edilen olay yeri kayıt kiti, ambalajından çıkar çıkmaz sahada kayda hazır.

Yenilikçi akustik tasarım

NTG5 mikrofonun ilk göze çarpan tarafı yeni gövdesi. Tasarım diğer shotgun mikrofonlarda bulunan düz yuvaların yerine dairesel akustik portlarla tamamen yenilendi. Bu yepyeni tasarım, RØDE’nin efsanevi mühendis Tony Faulker ile işbirliği içerisinde tasarladığı yeni üstün kaliteli küçük diyaframlı kapasitif mikrofonu TF5’in geliştirilmesi sırasında başlayan ve aylarca süren özel akustik testlerin bir sonucu. TF5’in kapsülünün benzersiz delikli akustik havalandırma yapısı, NTG5’in tasarımına mikrofonun uzunluğu boyunca giden akustik deliklerle tamamen yeni bir yaklaşım kazandırdı.

Sonuç olarak eşsiz akustik saydamlık ve çok farklı türde uygulamalarda üstün ve doğal ses yakalayan bir shotgun mikrofon elde edildi. Yuvarlak hatlı boru teknolojisi NTG5’in tasarımını kendi kategorisindeki tüm diğer mikrofonlardan farklı hale getiriyor.

Boom operatörünün rüyası

NTG5’in kısa ve çok hafif alüminyum gövdesi, onu piyasadaki en küçük profesyonel shotgun mikrofonlardan birisi haline getiriyor. Bu avantaj, uzun süreler çekim yapan ve yayın kalitesinde ses yakalayan, portatif ve hafif bir mikrofon donatımı arayan boom operatörleri için önemli. 

Olay yerinde kusursuz kayıt

Sıkı denetlenen bir frekans tepkisi ile çok düşük iç gürültü sunan NTG5, başta en iyi kalitede sesin vazgeçilmez olduğu film çekimleri ve olay yeri kayıtları olmak üzere çok çeşitli uygulamalarda üstün ses yakalıyor. 

RS-bias teknolojisi ve konformal kaplama, NTG5’i çeşitli koşullar altında güvenilir kılıyor. Islak koşullara, yüksek neme, aşırı soğuğa ve toza kusursuz dayanıklılığı sayesine her yere götürülebilecek bir ürün. Tabanca tipi tutma yeri yeni tasarlanan mikrofon, yeni WS10 sünger ile birlikte teslim ediliyor. 

NTG5’in istenen hedefe iyi yönlendirilebilen süper kardioid polar paterni ve pürüzsüz eksen dışı tepkisi, ister boom direği, ister tapanca tipi tutma yeri veya kamera üzerinde kullanılsın, üstün ses sağlıyor. Her türlü ortamda diyaloglar ve diğer ayrıntılı ses kaynaklarını yakalamak için ideal çözüm, kat kat pahalı üst düzey shotgun mikrofonlardan daha iyi performans gösteriyor.


Ürün NTG5 Shotgun Yayın Mikrofonu
Marka RØDE
Firma Compel
Telefon 0212 224 32 01
Web www.compel.com.tr