Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cinegy Etkinliği İstanbul’da Yapıldı
Cinegy Etkinliği İstanbul’da Yapıldı
20.11.2019 18:07

Cinegy ve Orsatek 22 Ekim 2019 tarihinde İntercontinental İstanbul’da yoğun bir katılım ile Cinegy Technical Conference 2019 etkinliğini gerçekleştirdiler. Sektörün önde gelen temsilcilerinin büyük ilgi ile takip ettiği konferansta Cinegy versiyon 14 ürün serisindeki yenilikler, 8K prodüksiyon, SRT ile iletim, Cloud ile yayıncılık gibi güncel konular ele alındı. 

Açılış konuşmasının sonrası söz alan Cinegy CTO’su Jan Weigner, Cinegy’nin sektördeki 20 yılı bulan yolculuğunu anlattı. Ardından SRT (Secure Reliable Transport) hakkında son güncellemeleri ve Cinegy’nin tüm ürünlerinde nasıl kullanıldığını aktaran Weigner, yayıncıların bu protokol ile nasıl daha verimli ve ekonomik iletim yapabileceklerinden örneklerle bahsetti. Demo bölümünde Münih’te bulunan sunucudan 4 kanallı multiviewer sinyalini alırken aynı anda cep telefonundan internet ile canlı yayın sinyalini Münih’teki sunuculara iletti. 

Devamında “Cloud” teknolojisinin geldiği noktayı örneklerle anlatan Weigner, AWS ve Azure platformlarının nasıl uygun kullanılabileceğini tanıttı. 8K’ya kadar yayın yapabilen cloud sunucuların prodüksiyon ve felaket kurtarma senaryolarında kullanımlarının artık uzak bir alternatif değil aksine uygun ve gerekli bir çözüm olduğunu gösterdi. 

Ardından teknoloji ve Cinegy’nin geldiği noktayı 8K ile işaret eden Weigner, Daniel2 kodeğinin diğer kodekler ile hız ve performans karşılaştırmalarını paylaştı. 2020 olimpiyatları ile yayıncılık sektöründe hız kazanan 8K teknolojisi için hazır olan Cinegy’nin kayıt, edit ve playout adımlarını örneklerle anlattı.

Öğleden önceki son oturumda Orsatek Bilişim’den Hüseyin Hüyük, Cinegy ürünlerindeki yenilikleri dinleyicilere aktardı. Versiyon 14 ile gelen çekirdek ve arayüz özelliklerinin anlatıldığı bu oturum, halihazırda Cinegy kullanan ve hatta Cinegy ile tanışmamış katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Daha sonra söz alan Orsatek Genel Müdürü Fikret Eryılmaz, Orsatek Bilişim olarak Cinegy’e entegre ya da stand alone yazılımların son hallerini ve yol haritasını kısaca tanıttı. Orsatek Yazılım ekibinden Türkay Olgun ve Nermin Yurt’un liderliğinde geliştirilen iki ayrı yazılım da bu oturumda tanıtıldı. Fikret Eryılmaz tarafından uzun süredir sektörde kullanılan EGS NewsWorks yazılımının güncellenmiş ve yeni özelliklerle donatılmış hali anlatıldı ve yakın zamanda eklenecek özelliklerden bahsedildi. Ardından Türkay Olgun ile birlikte Ant4Media akış ve hak yönetimi yazılımının yetenekleri ve planlanan güncellemeler tanıtıldı. Oturumun son bölümünde SpeechToText yazılımı ile Cinegy arşiv entegrasyonu tanıtıldı ve Nermin Yurt’tan planlanan yenilikler ile ilgili bilgi alındı. 

Tekrar söz alan Hüseyin Hüyük, Cinegy entegrasyonu ile hızlı altyazı çözümü sunan Cavena ürününü tanıttı. Yakın zaman önce Edgeware tarafından bünyesine katılan Cavena Subtitle ürününün yapısı ve kolay yönetimi örnekler ve senaryolar ile desteklenerek anlatıldı. 

Günün son oturumunda Fikret Eryılmaz Orsatek ve Cinegy kurulumlarının ülkedeki örneklerinden bahsetti. Özellikle IP altyapısına geçmiş hali hazırdaki projelere değinen Eryılmaz, uzun zamandır Cinegy tarafından kullanılan bu altyapının avantajlarından bahsetti. Son bölümde var olan kurulumlara ek olarak disaster ve cloud projelerinden bahseden katılımcıların yorum ve soruları ile teknoloji dolu bir etkinlik sona erdi. 

Cinegy ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.