Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Atomos ile Panasonic İşbirliği: Lumix S1H Kamerayla 5.9K 35mm ProRes RAW Kayıt
Atomos ile Panasonic İşbirliği: Lumix S1H Kamerayla 5.9K 35mm ProRes RAW Kayıt
21.11.2019 11:34

Yeni Panasonic Lumix S1H kameradan Atomos Ninja V HDR monitör-kaydediciye 5.9Kp30 RAW desteği sayesinde Apple ProRes RAW kayıt yapılabiliyor. Lumix ProRes RAW güncellemesi 2020 yılı başlarında Ninja monitör üzerinde kullanılabilir hale gelecek.

Atomos kurucu ortağı ve başkanı Jeromy Young şunları söyledi: “Panasonic çapında bir şirketle yeni teknoloji geliştirmekten büyük onur duyuyoruz. Her iki şirket yaratıcılar için film çekimlerinin özgürleştirilmesinden yana, ve Lumix S1H kameradan Ninja V 5.9Kp30’a ProRes RAW veya ProRes RAW HQ kayıt yapabilme yeteneği, bu çaba kapsamında önemli bir ileri adım.

Dünyanın ilk 6K görüntü yetenekli tam kare aynasız kamerası Lumix S1H, profesyonel sinema kalitesinde video kameraların kalitesi ile aynasız kameraların boyutu ve fotoğraf yeteneğini bir araya getirerek, Ninja V için mükemmel kombinasyonu oluşturuyor. 

Harici monitör-kaydedicilerde lider marka Atomos. İki firma çok iyi ilişkilere sahip ve yıllardır Lumix GH serisi için 4:2:2 10 bit HDMI çıkış kaydı sağlıyoruz. Atomos ile Ninja V’ye Apple ProRes RAW kayıt için S1H’ye HDMI yoluyla RAW çıkışı geliştirmekten onur duyuyoruz.

Young ekledi: “Ekran teknolojisinde yarattığımız gelişmeler sayesinde artık yaratıcılar gerçek zamanda RAW görüntüleri eksiksiz, evde ve sinemada görüneceği şekilde izleyebiliyorlar; böylece yaratıcı hedeflerinin mükemmel korunmasını garantileyebiliyorlar. Özel Atomos HDR ekranlarımız renk doğruluğunda ve RAW sinyallerin parlaklığının sunulmasında benzersiz. Bu avantalar bir araya geldiğinde görüntü çekiminden post prodüksiyona kadar film yapımcılarının düşledikleri iş akışını yaratıyorlar. Bir Mac üzerinde gerçek zamanlı çok akışlı Final Cut Pro X kurguda ProRes RAW formatının hızı ve kalitesi dikkat çekici.

Atomos ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 234 82 02 numaralı telefondan MedieTek’i arayabilirsiniz.