Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sachtler Flowtech 75 ile Ölüdeniz’de Çekim
Sachtler Flowtech 75 ile Ölüdeniz’de Çekim
21.11.2019 18:53

Adam Frimer İsrail’in Tel-Aviv kentinde yaşayan bir Guinness Dünya Rekoru sahibi, yapımcı ve görüntü yönetmeni. Frimer’a göre iyi bir tripod üzerine konan her şeyi güvende tutar: “Üç kuruş tasarruf etmek için tripod kiralamayıp her birkaç çalışmada bir bozuk kamerayla geri dönmektense, tripod kiralamak benim için daha ucuza geliyor.

Ölüdeniz’deki (Lut Gölü) çekimi için Sachtler Flowtech 75 tripodu tercih eden Frimer, üründen ve deneyiminden bahsetti:

Sachtler Flowtech 75’teki devrim, bacakları açmak için geliştirdikleri dahice mekanizmayla başlıyor. Tripodlarla genel deneyiminiz mandal kilitli mekanizmalar ve berbat döner mekanizmalarla olmuştur. Flowtech bacakların tüm uzunluğu boyunca tek bir kol ile yeni bir yaklaşım sunuyor. Bu kol tripodun tepesine yerleştirilmiş. Sistemi sadeleştirmek için kol yukarı çekebildiğiniz geniş ve rahat bir mandal olup, yerçekimi etkisiyle alçalıyor.

Kullandığımız kafa Ace XL, 8 kilograma kadar yük taşıyor. Bacaklar aslında 20 kiloyu destekliyor ve standart bir 75mm küre kafa takılıyor. Başka bir sistemin kafası kullanılabiliyor. Bununla birlikte, Sachtler kafaların pürüzsüzlük düzeyi farklı. Akıcı hareket sisteminin farklı gerilim seviyeleriyle oynamak keyifli. Kafada mükemmel dengeyi elde etmeye yardımcı olan aydınlatmalı bir su terazisi var.

“Neden bilmiyorum, Sachtler Flowtech 75 tripoddaki en sevdiğim şey tutma yeri. Sachtler paketin bir parçası olarak tutma yeri veriyor. Bu tutma yeri tabanın yan tarafına vidalanıyor. Son derece kalın bu kolu her aldığımda tripodu güvenle taşıyorum. Ama herhangi bir konuma tutma yeri koymanın tek noktaya gerilim yüklediğini de unutmamak gerek. Kötü tutma yerleriyle sorun yaşama olasılığı yüksek, bu nedenle ucuz modeller seçip risk almaya değmez.

Ölüdeniz’deki çekimlere Sachtler Flowtech 75 tripodu götürmemizin iki ana nedeni var:

1. Tripod birkaç vida hariç tamamen karbon fiberden yapılmış. Kafa bile sızdırmaz yapıda. Sachtler bize kafayı suya sokmanın tamamen güvenli olduğunu söylese de, bunun kötü bir fikir olduğu hissinden kurtulamıyorum.

2. Tuzlu su aletlerin düşmanıdır. Aygıtınızı normal bir denize kazayla bir saniye düşürmek kalıcı hasara neden olabilir. Ölüdeniz’in tuzluluk oranı %30, ve bu normal denizlerin on katı.

Suya soktuktan bir buçuk saate yakın zaman sonra tripodu yağlı, aşındırıcı, alet düşmanı sudan çıkardığımızda şaşırdık. Tripoddan dışarı akan su miktarı hayret vericiydi. Bacakların içi boştu ama su girmesi epey zaman almıştı ki boşalmaları dakikalar sürdü. Yakından fark etmediğimiz vidaların olduğu birkaç yeri fark ettik. Küre kafa için vidalanabilen tutma yeri bizi en çok düşündürmüştü. Kendi metal yivi vardı ve söktüğümüzde burada çok miktarda su vardı. Yakından bakıldığında tripodun üzerinde yağlar ve tuz kristalleri görülebiliyordu. Tuz birikimleri vardı ve tripodun bu çekimi zarar görmeden yapıp yapmadığı hakkında endişeliydim.

Bacaklar hiç etkilenmemiş görünüyordu, hala pürüzsüz tek hareketle açılıp kapanıyorlardı. Mekanizmanın kendisini kaldırmak zorlaşmamıştı. En şaşırtıcı şey kafaydı. Akıcı sürükleme hareketi sistemi farklı kilit konumlarında bile hiç zarar görmemişti. Bu tripodu gösterip Ölüdeniz’in altında beklediğini söyleseydiniz inanmazdım.

Sachtler ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.