Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Media Broadcast 5G Kampüs Ağı Çözümleri
Media Broadcast 5G Kampüs Ağı Çözümleri
22.11.2019 10:56

Alman yayıncılık endüstrisinin önde gelen servis sağlayıcılarından Media Broadcast, Medientage München 2019 fuarında etkinliklerin televizyon yapımı ve yayınlarına yönelik bir 5G özellikli canlı demo gösterisi yaptı. Demo kurulumundaki özel amaçlı bir mobil test ağı, medya yapım firmaları ve yayıncılar için bir 5G kampüs ağının simülasyonunu gerçekleştirdi. 5G kampüs ağları için ilgili frekanslar 3.7-3.8 GHz aralığında kullanıma hazır olur olmaz, Media Broadcast var olan hizmet portföyünü gereken 5G çözümleriyle tamamlayacak.

İçlerinde profesyonel televizyon kameralarından akıllı telefonlara kadar aygıtlar olabilen dört adede kadar farklı kameranın televizyon sinyalleri, canlı gösteri için bir mobil ağ yoluyla özel bir 4G/5G baz istasyonu tarafından şirketin uydu haber toplama (SNG) yapım tesisine iletildi. Media Broadcast’ın Münih’teki çözüm ortağı Smart Mobile Labs gerçek zamanda toplanan TV sinyallerini nesne konumu, nesne hızı gibi ilgili üstverilerle zenginleştiriyor. Çözüm tamamen 5G yetenekli ama gösteri için tüm sinyal iletimleri 2.3 Ghz spektrumundaki bir 20 Mhz taşıyıcı üzerinde 4G (LTE) olarak gerçekleştirildi. Çünkü 3.7 – 3.8 GHz spektrumundaki yeni 5G kampüs frekanslar şu anda ticari olarak kullanıma hazır değil.

Media Broadcast Genel Müdürü Arnold Stender şunları söyledi: “5G kampüs ağları için ilgili frekansların yakında hazır olmasıyla birlikte, yayıncıların ve medya şirketlerinin mevcut kampüs ağlarını yükseltme ve uzaktan yapım ile etkinlik yayıncılığı yeteneklerini aha fazla esnetme çalışmalarına daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. Müşterilerimiz bu gösterimde endüstrinin beklentilerini ve gelecek talepleri tartışma olanağı yakaladılar. B teknoloji kablosuz TV kameraları gibi kablosuz aygıtların kullanımı ve sahadan yapım ünitesine TV sinyallerinin mobil toplanması için fırsatlar sunuyor.