Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zero Density Reality Engine ile Panasonic AW-UE150 PTZ Kamera
Zero Density Reality Engine ile Panasonic AW-UE150 PTZ Kamera
22.11.2019 11:13

Artık sanal stüdyo uygulamaları için Zero Density Reality Engine sanal stüdyo ve artırılmış gerçeklik (AR) çözümü ile Panasonic AW-UE150 pan-tilt-zoom kamerası birlikte kullanılabiliyor. FreeD protokolünün uyarlanmasıyla AW-UE150 sanal stüdyolarla ve artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla uyumlu hale gelmiş oldu. Bu özelliği sayesinde AW-UE150 sanal Reality Engine’e gerçek zamanlı konumlandırma sağlıyor. Ardından kamera “takip ediliyor” (tracking) ve seri veya IP bağlantıları üzerinden FreeD verileri gönderiliyor. 

Kameranın lensi zaten Zero Density sistemiyle kalibre edilmiş durumda ve sadece Lens düğümünde seçilmesi gerekiyor. Kamera elbette hem Full HD hem de 4K çözünürlüklerde kullanılabiliyor. AW-UE150 kameranın Zero Density Reality Engine ile birlikte kullanılmasıyla ortaya çıkan bu güçlü, yüksek kaliteli ve uygun maliyetli çözüm sayesinde çok daha fazla kullanıcı AR ve VR dünyasına erişebiliyor.

Gerçek zamanlı düğüm tabanlı kompozitör Zero Density Reality Engine, tek bir yazılımda görüntü giriş-çıkışı, bindirme, birleştirme ve render içeren gerçek zamanlı görsel efekt çalışma ortamı sağlıyor. En iyi fotoğraf gerçekçiliğinde sanal stüdyo prodüksiyon çözümü olan Reality Engine, kullanıcılarına izleyiciyi en iyi sarıp çevreleyen içerik yaratma imkanı veriyor ve yayıncılık, medya ve sinema endüstrilerinde öykü anlatıcılığında devrim yaratıyor.

Reality Engine 3D renderer olarak en iyi fotoğraf gerçekçiliğinde gerçek zamanlı oyun yazılımı olan Unreal Engine by Epic Games kullanıyor. Gelişmiş gerçek zamanlı görsel efekt yeteneklerine sahip Reality, mümkün olan en gerçekçi kompozit çıkışı garantiliyor.

Reality Keyer temas gölgelerinin, saydam nesnelerin, saç gibi pikselden küçük ayrıntıların bindirilmesi için etkileyici sonuçlar sağlıyor. 

Endüstriye benzersiz bir yaklaşım getiren Zero Density Reality Engine, görüntüleri 16 bit gezer noktalı aritmetikler kullanarak birleştiriyor. Tüm birleştirme süreci üzerinde eksiksiz denetim sahibi olunması, tüm gamma ve renk alanı çevrimlerinin doğru yürütülmesini sağlıyor. Bu teknoloji kullanılarak gerçek dünya ile sanal unsurlar mükemmel birleştiriliyor.

Takip edilen kameranın sinyalini giriş olarak alan Reality Engine, gerçek dünyanın yansımalarını ve kırılmalarını sanal nesnelerin üzerinde sunabiliyor. Sanal nesnelerin gerçek zamanlı 3D yansımaları ve gölgeleri de gelen kamera sinyalinin üzerinde birleştirilebiliyor. 

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.