Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Camerimage 2019 Film Festivalinde Sony
Camerimage 2019 Film Festivalinde Sony
22.11.2019 11:54

Sony Polonya’nın Torun kentinde gerçekleştirilen uluslararası Camerimage 2019 Film Festivalinde yeni kuşak sinema kamera sistemi Venice ile yeni çıkan FX9 Full-Frame 6K sensörlü kamerasını sergiledi. Sony ayrıca önde gelen film yapımcıları ve görüntü yönetmenleriyle çalıştay, seminer ve tartışmalar da düzenledi. 

Aralarında Roman Polanski’nin yönetip Pawel Edelman’ın çektiği An Officer and A Spy adlı açılış filmi dahil Camerimage yarışmalarında gösterilen bir dizi film, Venice ile çekildi.  

Sony Professional Solutions Europe, Connected Content Acquisition Başkanı Claus Pfeifer yorum yaptı: “Biz Sony’de film çekenlere yaratıcı vizyonlarını gerçeğe dönüştürecek araçlar sunmak için çalışıyoruz. Camerimage her yıl bize bilgiler toplamamız ve müşterilerimizle konuşmamız için çok iyi bir fırsat veriyor. Bu topluluk FX9 ve Venice’i geliştirirken yardımcı oldu, ve Venice ile çekilip yarışmaya katılan tüm filmlere iyi şanslar diliyoruz!”

Camerimage Festivalindeki Sony etkinlikleri: 

  • Olan Collardy (Görüntü Yönetmeni) ile Benjy Kirkman (Birinci Kamera Asistanı), FX9 ile bir Sony müzik videosu çekimi deneyimi, CKK Jordanki- Seminar Room.
  • Pablo Garcia, “Downton Abbey” için Mission Digital’ın sağladığı Sony VENICE ile ACES iş akışı, CKK Jordanki- Seminar Room.
  • Balazs Bolygo , “Sony VENICE masterclass. Unlimited choices”: Venice ile uygulamalı çalıştay, Workshop Center.
  •  “Unlimited choices: Shooting Multi Format with CineAlta VENICE”: Görüntü yönetmenlerinden, kiralama firmalarından ve lens üreticilerinden bilgiler, CKK Jordanki- Seminar Room.

Sinema görüntü yönetmenlerinden gelen talepler doğrultusunda tasarlanan Venice, Ocak 2020’de 5.0 aygıt yazılımı ile satılmaya başlanacak. Yeni sürüm, kamera sistemine HFR ve daha fazla iş akışı esnekliği katacak. 

Sony ayrıca festivalde yeni geliştirdiği Exmor R 6K Full-Frame sensör ile Fast Hybrid Auto Focus (AF) sistemine sahip FX9 XDCAM kamerasını da tanıttı. 

Sony son teknolojili 31 inç BVM-HX310 4K referans monitörünü ve 65 inç BRAVIA MASTER serisi profesyonel televizyonlarını da festivale getirdi.