Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony VENICE ile ‘Downton Abbey’ Filmi
Sony VENICE ile ‘Downton Abbey’ Filmi
22.11.2019 12:05

Michael Engler tarafından yönetilen ve Gareth Neame ile Liz Trubridge tarafından yapılan Downton Abbey filminin ana çekimleri, Sony’nin yeni kuşak sinema kamera sistemi VENICE ile yapıldı. 

Görüntü Yönetmeni Ben Smithard televizyon dizisinin dramatik etkisini büyük ekrana etkileyici resim kalitesi ve ayrıntılarla yansıtmak için ileriye dönük tam kare sensörü, etkileyici renk tekniği ve kolay kullanımı nedeniyle VENICE kamerayı seçti. 

Smithard açıkladı: “Filmin heyecanlı öyküsünü büyük ekrana yansıtacak ayrıntıyı verebilecek tek kamera sistemi VENICE idi. Çekim yaparken VENICE’in tam potansiyelini keşfedip değerini anlamaya başladım. Tepeden tırnağa güzel tasarlanmış bir kamera; harika görünüyor ve ben, ekibim, dijital görüntü teknisyeni, renk uzmanı ve post prodüksiyondaki herkes için kullanımı kolay. Tam kare sensörü sayesinde Downton Abbey’in aksiyon ve duygusunu setten büyük ekrana yükseltmeyi başardık.” 

Yeni kuşak tam kare sinema kamerası VENICE, modern sinemacılar için, onlardan fikir alınarak tasarlandı. Yaratıcıların maksimum 6048x4032 çözünürlükle tam kare 24x26mm, Super35 ve anamorfik gibi neredeyse her formatta etkileyici görseller yakalamalarına imkan veriyor. Aynı zamanda kullanışlılığı, güvenilirliliği ve esnekliği sayesinde her filmcinin çekim gereksinimlerini karşılıyor ve yaratıcı vizyonlarını hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. VENICE sayesinde film çekenler kameranın kendisinden çok, sıra dışı görüntüler yakalamak üzerinde yoğunlaşabiliyorlar. 

Smithard da kamerayı nasıl kullanacağıyla uğraşmak yerine çektikleri üzerinde tam olarak odaklanabildiğini vurguladı. Özellikle ND filtreler, 2500 ISO çekim, X-OCN 16 bit doğrusal kayıt formatının sağladığı kolaylıklardan memnun kaldığını belirtti.  

James Cameron’un çok beklenen Avatar devam filmlerinden ve Keira Knightley ile Ralph Fiennes’in oynadıkları Official Secrets adlı politik gerilimden sonra yeni kuşak Sony kamera sistemi Venice ile çekilen son film Downton Abbey oldu. 

Filmin senaryosunu Academy-Award ödüllü Julian Fellowes yazdı ve başrollerinde yine orijinalindeki gibi Hugh Bonneville, Laura Carmichael ve Dame Maggie Smith oynuyor.