Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Avid Pro Tools 2019 Daha Yüksek Çözünürlük ve Kare Hızları Sunuyor
Avid Pro Tools 2019 Daha Yüksek Çözünürlük ve Kare Hızları Sunuyor
22.11.2019 17:05

Pro Tools sisteminin New York AES 2019 fuarında tanıtılan en son sürümü Avid Pro Tools 2019, daha yüksek görüntü çözünürlüklerini ve kare hızlarını destekleyerek, görüntülere ses miksi ve kurgusu yaparken kullanıcılara en yüksek hassasiyet ve doğruluk, kurgu ile ses miksi arasında aha kolay ve pürüzsüz işbirliği, kolay uçtan uca ses post prodüksiyon iş akışları sunuyor. 

Avid Audio & Video Çözümleri Ürün Pazarlama Müdürü Rob D’Amico şunları söyledi: “En son Avid Pro Tools 2019 güncellemesi ses profesyonellerine Media Composer görüntü kurgu yazılımında kullanılan aynı yüksek çözünürlüklü görüntüler üzerinde Pro Tools içerisinde çalışma imkanı vererek, kod dönüştürme ve dosya formatı veya çözünürlük çevirme gereksinimlerini ortadan kaldırıyor. Bu uçtan uca ses post prodüksiyon iş akışlarını dramatik ölçüde hızlandırarak, zamandan ve yüksek maliyetli bellek deposundan tasarruf ettiriyor.”

Daha fazla yüksek çözünürlüklü görüntü içeriğinin 4K olarak kaydedilmesi talebine paralel olarak yeni sürüm Avid Pro Tools 2019, 4K çözünürlükte dosyaların ve yüksek kare hızlarının oynatılmasını ve görüntülenmesini sağlayarak ses kurgu ve mühendislik ekiplerinin verimliliğini yükseltiyor. Kare hızları ve çözünürlükleri bağımsız olarak seçebilme ve standart olmayan görüntü boyutlarıyla çalışabilme esnekliği, web tabanlı görüntü, oyun gibi bir dizi projeyi ve gelecekte popülerleşecek yeni formatları desteklemek için önemli.

Avid Pro Tools 2019 ayrıca Dolby Atmos “in the box” miks iş akışlarını ve tek bir dosya içinde birden fazla miksin dağıtımını geliştiriyor. Dolby Audio Bridge’in eksiksiz Core Audio desteğiyle artık kullanıcılar Pro Tools’tan Dolby Atmos Renderer’a 130 kanal gönderebiliyor, böylece Pro Tools | HDX ve diğer Core Audio aygıtlarla Dolby Atmos “in the box” miks ve oynatım iş akışları basitleşiyor. Kullanıcılar ayrıca internet görüntü akış hizmetlerine yerel mikslerin daha kolay ulaştırılmaları için birden fazla miksi tek bir WAV dosyası içerisinde tedarik edebiliyorlar. Netflix Post Technology Alliance içerisine Pro Tools eklenmesiyle Avid artık çözümlerinin günümüzün ve yarının teknik ve iş akış gereksinimlerini desteklemelerini garantilemek için Netflix ile daha yakın işbirliğiyle çalışıyor.

Pro Tools stüdyoda veya bulut ortamında müzik, film ve televizyonculukta ses kaydetmek, kurgulamak ve mikslemek için kullanılıyor. Pro Tools sanatçılara görüntülerle senkronize stereo film müzikleri yaratırken ve mikslerken, ses kliplerini aman kodu hassaslığıyla kurgularken, sıfırdan sahne oluştururken sesleri yapılandırırken güç katıyor.

Avid ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.