Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İsviçre’nın Ücretli Televizyon Kanalı Blackmagic Design Ürünleriyle Canlı Spor Yayınlarını Büyütüyor
İsviçre’nın Ücretli Televizyon Kanalı Blackmagic Design Ürünleriyle Canlı Spor Yayınlarını Büyütüyor
22.11.2019 17:39

Blackmagic Design, İsviçre’nin önde gelen ücretli televizyon kanalı Teleclub’un, doğrusal ve izlediğin kadar öde (PPV) sistemli canlı spor kanal sayısındaki artışı desteklemek üzere, Blackmagic Design 12G altyapısına dayalı bir UltraHD video playout sisteminin kurulumunu yaptığını açıkladı.

Yayın ağı, kısa bir süre önce Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerinde yayın yapan ve sekizi Ultra HD olan, 83’ten fazla kanalın yayınını yapmak için, yayın çıktısını genişletti. Ayrıca, IPTV platformu üzerinden, birinci sırada yer alan Avrupa ve ulusal futbol ligleri, buz hokeyi ve başkaları dahil, geniş çeşitlilikte spor yayını da yapmaktadır.

Teleclub’un sistem ve yazılım mühendisi Remo Val şunları açıkladı: “Teleclub’un; ek HD ve UHD PPV kanallarının, stüdyo yapım tesislerinin ve ilave yorum ve grafik öğelerinin yayın kapasitesini ikiye katlamak zorundaydık. Ultra HD gereksinimlerimizi gözden geçirdiğimizde, tek link 12G-SDI özellikli bir ağın; sunucu odalarımızda yeterli kapasitemizin olmasını sağlayacağını ve kablo ile sinyal dağıtım merkezlerimizi de mümkün olduğunca düzenli tutacağını tespit ettik.”

18 adet ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K cihazlarının kurulumu yapıldı ve bunlardan her biri, HD veya UltraHD kanalların ikisinde kullanıldı ve her bir kanala ayrı bir M/E atandı. Switcher’lerin her biri, DeckLink Quad 2 görüntü yakalama kartlarını ve canlı video playout için Caspar CG kullanılarak Teleclub’un kendi bünyesinde geliştirilen bir video/CG sunucusu ile birleştirildi. İlave bir ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K cihazı da bir HD multiplex kanalı için playout teslimatı yapmakta.

Remo, sistemin özel kontrol özelliğine sahip bir oynatma listesi arayüzü ile kontrol edildiğini açıkladı.

“Operatör veri tabanımızdan bir etkinliği açtıktan sonra, müşteri tüm belirli içeriği bir oynatma listesi olarak üretebiliyor, örneğin canlı veya stüdyo girişi, alt ekran katmanları, sponsor logoları gibi. Yazılım; ATEM’i, CG sunucuyu ve ses motorunu kontrol ederek oynatma listesinden sıradaki öğeyi sunar. Bu sayede operatör bir canlı etkinliğin tamamını, tek bir butonla teslim eder.

Tesis ayrıca yeni bir stüdyo ve 26 yorum masası içerir. Zürih yakınlarındaki Volketswil beldesinde bulunan, kanalın yapım merkezinin çeşitli noktalarına yerleştirilmiş ekranlar arasında geçiş sağlamak üzere, 12 adet Smart Videohub 40x40 12G cihazlarının da kurulumu yapıldı. Mekanda VIP salonları ve bir izleyici büfesi de bulunuyor. Remo sözlerine şunları ilave etti: “Yapım merkezinin dijital tutkalı olarak işlev gören, 250’yi aşkın Blackmagic Micro Converter cihazlarının yanı sıra, Teranex Mini çeviriciler bulunuyor. Kanalın büyüdüğünü, yapım merkezinin kendi bünyesinde yansıtmamız önemli bir düşünceydi. Artık tesisin hangi noktasında olursanız olun, Teleclub’un yayın çıktısının genişliğini ve büyüklüğünü görebilirsiniz.”

Kısacası, Blackmagic Design olmadan bu projeyi gerçekleştiremezdik,” diyerek Remo sözlerini bitirdi. “Açık API ve görüntü yakalama kartının uygun fiyatı, esnek ve güvenilir bir playout çözümü geliştirmemize olanak verdi. Aynı zamanda, izleyicilerimize spor yayınının en iyisini sunmamızı mümkün kılan; özellikle güçlü ve geleceğe hazır bir 12G altyapıya dayalı bir çözüm olmasına olanak verdi.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.