Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > eSports Devi ESL’ye Medialooks Görüntü Taşıma Çözümü
eSports Devi ESL’ye Medialooks Görüntü Taşıma Çözümü
22.11.2019 19:00

Uzaktan yapım için düşük gecikmeli görüntü taşıma çözümleri sağlayan Medialooks, dünyanın en büyük eSports şirketi ESL’ye, yeni alt firması ESL Swiss için önemli finans ve işletme avantajları sunan bir görüntü taşıma çözümü sağladı. Twitch üzerindeki en büyük eSports yayıncısı çok sayıda TV stüdyosu işletiyor ve ESL One, Intel Extreme Masters, ESL Pro League ve diğer stadyum boyutunda uluslararası ligleri ve turnuvaları yürütüyor.

ESL Swiss İsviçre’nin Bern kentindeki eksiksiz televizyon stüdyosunda yerel şampiyona ESL Swisscom Hero League için çalışıyor. İsviçre’nin çift dilli durumunun zorluğuyla yüzleşen ESL, personel ve donanım kaynaklarından en iyi şekilde yararlanacak ve aynı tesiste birbirinin aynı iki stüdyo kurmak zorunda kalmadan aynı anda hem İsviçre Almancası hem de Fransızca konuşan izleyicilere hizmet verecek ekonomik bir yapım çözümü için Medialooks’a yöneldi. Çözüm Fransızca konuşan sunuculara Medialooks Video Transport yoluyla uzak bağlantı kurmaktı.

ESL’nin yazılımdan oluşan görüntü yapım kurulumu, görüntü geçişleri ve karakter üretimi için Blackmagic Design DeckLink kartları ve vMix ile donatılan, Core i9 işlemcili iki adet son teknolojili bilgisayardan meydana geliyor.

İsviçre Almancası konuşan yorumcular ana stüdyoda yer alırken, Fransızca konuşan meslektaşları 120 kilometre uzaklıktaki Lozan’da yapım PC’leri, bir kamera ve ses miks sistemi olan kendi kayıt odalarında çalışıyorlar.

Medialooks VT Fransızca yapımı Bern’dekiyle aynı kalite düzeyiyle birleştirdi. Yapımcının sesi bindirilen ana sinyal 1 Gbps Swisscom fiber optik bağlantısı yoluyla Lozan’a gönderilerek, Fransızca konuşan ekibe hem oyunların görüntülerini hem de yapımcının talimatlarını sağladı. Yorumcuyla buluşan kamera sinyalleri yorumcunun sesiyle mikslendi ve toplam 100 milisaniye gecikmeyle, neredeyse gerçek zamanda Bern’e taşındı.

Bu kurulum sayesinde Fransızca yapımın kalitesi İsviçre Almancası olanla ayırt edilemeyecek kadar yüksek oldu. Her ikisinin de ESL Swisscom Hero League’in ilk sezonu boyunca haftada üç kez Twitch ve YouTube’a görüntü-ses akışı yapıldı. ESL yazın başlayacak ikinci sezon için aynı kurulumu kullanmayı planladığını açıkladı.

Bu çözümün başarılı olması üzerine ESL Italy aynı yaklaşımı kendi yapımı için kurdu; Roma’daki yorumcuları Bolzano’daki ana denetim odasına bağladı.