Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sırbistan Televizyonuna NOA Arşiv İş Akışı
Sırbistan Televizyonuna NOA Arşiv İş Akışı
22.11.2019 19:02

Görüntü-ses dijitalleştirme ve arşivleme uzmanı NOA GmbH, Sırbistan’ın ulusal radyo ve televizyon yayıncısı RTS (Radio Televizija Srbije) ile önemli bir anlaşma imzaladı.

RTS, medya merkezi arşivleme iş akışı sürecini hızlandırmak için bir mediARC arşiv varlık yönetim çözümü satın aldı. Sipariş mediARC’ın ana unsurları olan mediARC GUI, mediARC ProcessorHost, NOA MediaButler, NOA Storage Connector, NOA DB Scripter ile dört kanallı bir NOA Record içeriyor.

RTS Sorumlu Teknik Başkanı (CTO) Zorana Bojcic, 2018 yılında NOA Record ingestLINE’ın satın alımından sonra yayıncının MediARC ekleyerek şirket içi arşivleme çözümünün potansiyelini genişletmeye karar verdiğini açıkladı: “NOA Record ingestLINE arşivleme sürecimizi büyük oranda kolaylaştırmamıza yardımcı oluyor. Bir adım daha ileri gidip eksiksiz bir arşivleme yönetim çözümüne yatırım yapma zamanının geldiğini fark ettik. Bu nedenle NOA’dan mediARC’ı tercih ettik.

NOA çok aşamalı projeye üç yıl önce sistem bütünleştirici Kompany ile işbirliği yaparak başladı ve Belgrad’daki RTS genel merkezinde kurulumun önemi bir kısmını tamamladı. RTS bölgede bu NOA teknolojisini kuran ilk yayıncı.

NOA yönetici ortağı Jean-Christophe Kummer şunları söyledi: “Sırbistan Radyo ve Televizyonu tek başına bir iş akış yönteminden mediARC ile gerçek bir arşiv varlık yönetim çözümüne yükselmesi gerektiğini çabuk anladı. Uzun vadeli arşiv prensiplerini karşılamalarında anahtar sunan bir sistem ağlama yönündeki çabalarını kolaylaştırmaktan mutluyuz.

NOA mediARC sayesinde kullanıcılar eski varlıklarını içerikle ilgili bilgilerle zenginleştirip, yıllarca kalacakları merkezi bir depoda saklayabiliyorlar. Bugün dünya çapında on binden fazla masadaki kullanıcılar NOA mediARC üzerinde her kurulum başına iki milyona kadar aranabilir üstveri unsurunu yönetebiliyorlar. Bu kuruluşlar arasında İsveç, Belçika, Meksika, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ulusal arşivler ve yayıncılar var.