Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Zylia ZR-1 Kaydedici ve 6DoF VR/AR Development Kit
Zylia ZR-1 Kaydedici ve 6DoF VR/AR Development Kit
22.11.2019 19:27

Zylia 3D ses kayıt ve yapım portföyüne iki yeni ekleme yaptı: Zylia ZR-1 portatif kayıt aygıtı ile 6DoF VR/AR Development Kit. Zylia ZM-1 mikrofon sisteminin profesyonel kullanıcıları için tasarlanan yeni güçlü Zylia ZR-1 aygıtı, açık hava ve ortam ses kayıtları, üçüncü derece Ambisonics kaydı ve 360 derece kayıt için kullanışlı bir dizüstü çözüm alternatifi sunuyor. Yeni 6DoF VR/AR Development Kit kullanıcılara kaydedilen sahnenin çevresindeki birden fazla noktada aynı anda yüksek kaliteli, üst düzey Ambisonics (HOA) kaydetme gücü kazandırıyor.

Zylia ZR-1 portatif kayıt aygıtı

Zylia kullanıcılardan gelen istekler ve geri bildirimlere yanıt olarak dizüstü bilgisayardan bağımsız kayıt yapabilen bir ürün sunuyor. Bu yüksek verimli portatif kaydedici açık havada kaydı kolaylaştırırken, üçüncü derece Ambisonics kaydını basitleştiriyor. Kullanıcılar bu son derece portatif ve güçlü çözüm ile hemen her ortamda yüzlerce saatlik 360 derece ses kaydetme özgürlüğüne sahipler.

206 x 196 x 58 milimetre boyutlarında ve yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki dayanıklı Zylia ZR-1, standart bir saha kayıt çantasına tam sığıyor ve ses kaydını desteklemek için sadece Zylia ZM-1’e bir USB bağlantısı gerektiriyor. Kolay kontrol, durum ve izleme seçenekleri, sahada çalışırken kullanıcılara Zylia ZM-1 ve sıra dışı kayıt yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanma imkan veriyor. Bir SDXC (2 TB’a kadar) bellek kartı olan ve sekiz adet AA pil veya harici bir 5V güç kaynağı ile çalışan Zylia ZR-1 sayesinde kullanıcılar 220 saatten fazla 19 kanallı 48Khz/24bit PCM ses veya yaklaşık 300 saatlik sıkıştırılmış veri (Wavepack) kaydedebiliyorlar. Daha fazla kayıt amacıyla ZR-1’de alan boşaltmak için, kaydedilen dosyalar başka harici aygıtlara aktarılabiliyor.

Bütünleşik bir stereo mini-jak kulaklık çıkışı ile dahili çalma ve ses yükseklik kontrol işlevi, doğrudan kayıt aygıtından ses dinleyerek takibi ve çalmayı kolaylaştırıyor. Dahili LED göstergeler aygıtın, SD kartın ve pillerin durumlarını, Bluetooth eşleştirmeyi ve kırpmayı gösteriyor. Bluetooth eşleştirme geçerli iken kullanıcılar cep telefonları üzerindeki aygıt uygulamasını kullanarak Zylia ZR-1’i uzaktan denetleyebiliyorlar.

6DoF VR/AR Development Kit

6DoF VR/AR Development Kit kullanıcılara Zylia ZM-1 kayıt aygıtlarının farklı uzamsal düzenlemeleriyle sınırsız denemeler yapma özgürlüğü sunuyor. 6DoF kaydı ve denetimine yönelik eksiksiz çözüm sayesinde kullanıcılar sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları için 3D ses kaydını kolaylaştırabiliyor ve iyileştirebiliyorlar.

Altı özgürlük derecesi (6DoF) yapımlarını desteklemek için özel olarak geliştirilen 6DoF Development Kit sayesinde ses mühendisleri ve yaratıcılar bir ses sahnesinin etrafına çok sayıda Zylia ZM-1 aygıtları yerleştirerek, 3D alanında serbestçe dolaşım özgürlüğüyle gerçek çevreleyen deneyimli ses kaydedebiliyorlar.

6DoF VR/AR Development Kit’te dokuz adet Zylia ZM-1 mikrofon grubu ve sürücü; birden fazla ZM-1 mikrofondan kayıt için Zylia 6DoF kayıt uygulaması, ve bağlı olan tüm ZM-1 mikrofonlar için ses kazanç denetimi ve LED denetimi sağlayan Zylia 6DoF denetim paneli içeriyor. Bu bileşenlerin yanı sıra kullanıcılar Zylia Studio, Zylia Studio Pro ve Zylia Ambisonics Converter özelliklerine sahip Zylia Pro yazılımını da ediniyor.