Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Kadına Yönelik Şiddete Hayır
Kadına Yönelik Şiddete Hayır
19.12.2019 10:27

25 Kasım 2019’da Kadına Yönelik Şiddete Hayır farkındalık yaratma etkinliklerinde, darp edilmiş görünümü verilen makyaj uygulamaları, insanlar üzerinde olayın vahşet boyutunu en azından fiziksel yönü ile anlatmaya destek verdi. 

Latex, duo, tuplast, jelatin gibi ürünlerle kan görünümlü sıvı malzemeler fiziksel deformasyonu tüm gerçekliği ile yansıtabilme imkanı yaratmaktadır. Günümüze kadar pekçok şiddet sonucu deformasyonu gösteren makyaj uygulamaları, kadın oyuncular üzerinde uygulanmıştır.


Üniversitelerimizde her gün makyaja yönelik etkinlikler daha çok ilgi çekmeye başladı.  Bu doğrultuda da festivallerde bazen atölye çalışmaları,  bazen de makyaja da ödül verilerek önemi vurgulanmaya başlandı. Konya Selçuk Üniversitesinde 19.su gerçekleştirilen Uluslararası Kısa Film Festivalinde makyaj atölyesi gerçekleştirildi. Benzer şekilde Uşak’ta gerçekleştirilen 6. Uluslararası Kanatlı Denizatı Film Festivalinde yarışmaya katılan filmler makyaj açısından da değerlendirilecek. Dileğimiz 4 yıllık bir makyaj lisans programı açılması ve bu alanda yetişecek gençlerin sadece sahne sanatları değil günlük yaşamda gerçek görünümlü eksik uzuv üretimi, müzelerde heykeller, saç, sakal, bıyık işlemek gibi pekçok farklı alanda iş bulma imkanlarının yaratılmasıdır. 

 

YAZAR HAKKINDA
Doç. M. Sevtap Aytuğ
Uşak Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Yeni Medya Bölümü