Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > zLense zTrack Sanal Gerçeklik Stüdyo Sistemi
zLense zTrack Sanal Gerçeklik Stüdyo Sistemi
29.08.2017 18:04

zLense güçlü zTrack VR Studio System’ı 3 kameralı bir paket halinde satışa sundu. Tipik olarak yüz binlerce dolara mal olan gerçek zamanlı bindirme efektlerini çok daha düşük bir fiyatla sunan zTrack sistemi, daha önce bütçelerinin üzerinde olan küçük yayın ve yapım stüdyolarına yepyeni yaratıcılık olanakları getiriyor.

Sistem grupları 3 adede kadar kameralı olarak alınabiliyor ve gerçekçi 3D VR sonuçlar elde etmek için kamera kaydırma ve bütünleşik üç kanallı renk bindirme içeriyor. Kayar kameralar, zTrack kaydırma yazılımı, 3 kanallı bindirme, Unity3D render yazılımı, kaydırma ve render iş istasyonları dahil gereken tüm VR stüdyo unsurları ile çevrim içi kaydırma ve destek mevcut. Bu birleşik görüntü sistemi bütünleştirmeyi ayrı harici bindirme sistemleri ve diğer elemanları bütünleştirmeye göre çok daha kolaylaştırıyor.

Derinliğe dayalı efektler yaratmak isteyenler için daha gelişmiş 3D bindirmeler yapmak isteyen müşteriler için opsiyonel yükseltmeler mevcut. zLense Studio Rig, DSLR, profesyonel kamera ve PTZ kafası uzaktan kumandası, zoom kodlama, NDI desteği, bütünleşik görüntü anahtarlama ve yazı ekleme gibi, çok çeşitli yükseltme seçenekleri var. Tüm ürün paketleri geçmeli HD çözünürlükte render için tasarlandı, ama istek üzerine daha yüksek çözünürlük ve progresif kare hızları da desteklenebiliyor.

Stüdyolar bu sistemi kullanarak hızla ve uygun maliyetle bindirmeli arka planları, ön planları ve grafik katmanlarını birleştirip tamamen sanal gerçekli ortamlar yaratabiliyorlar. Sanal gerçek setler yaratmak sadece önemli maliyet tasarrufu sağlamakla kalmıyor, hızlı ve çok yönlü çalışma sayesinde kısıtlı stüdyo alanlarının kısa sürelerde birden fazla kullanıcıya ve yapıma hizmet vermelerini de sağlıyor. Eğitim kurumlarındaki ve kurumsal yapılardaki stüdyolar çok kullanıcıya hizmet vermeye devam ederken, görüntülerin kalitesini ve yapım değerlerini önemli oranda yükseltebiliyorlar.