Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Canon EOS C500 Mark II Kompakt Gövdede 5.9K Tam Kare Sensörlü Kamera
Canon EOS C500 Mark II Kompakt Gövdede 5.9K Tam Kare Sensörlü Kamera
19.12.2019 17:03

Yeni geliştirilen kompakt ve güvenilir Cinema EOS gövdesinde 5.9K Tam Kare sensöre sahip bu kamera, tüm sinematograflar için yeni bir ilham kaynağı ve mükemmel esneklik sunar.

Olağanüstü Tam Kare görüntü kalitesi

Canon tarafından geliştirilen 5.9K tam kare CMOS sensör, doğal ve pürüzsüz cilt tonları ve Canon’un renk bilimi ile aslına sadık renk üretimi sayesinde gerçekçi bir sinematik görünüm sunar.

Yüksek kaliteli ve verimli kayıt formatları

EOS C500 Mark II, yeni geliştirilmiş DIGIC DV 7 görüntü işlemcisine sahiptir. Bu işlemci 5.9K kalitede dahili Cinema RAW Light kaydına olanak tanır ve Canon XF-AVC formatında 4K 4:2:2 10 bit kaydı destekler. Proxy dosyaları için ek bir SD kart yuvası bulunan çift CFexpress kart yuvası sayesinde aynı dosya formatında eş zamanlı kayıt yapılabilir.

4K için 5.9K yüksek hızda örnekleme işlemi 

EOS C500 Mark II, 4K/UHD kayıt için 5.9K’dan yüksek hızda örnekleme yaparken yüksek kaliteli bir renk oluşturma algoritması kullanır. Bu, harelenmeyi önler ve kumlanmayı azaltarak üstün kaliteli bir görüntü elde edilmesini sağlar. 

Kompakt, hafif ve güvenilir

Yaklaşık 1730 g ağırlığındaki hafif gövde sayesinde kamera, gimballer ve elde tutulan donanımlarla rahatça kullanılabilir ve çeşitli çekim koşulları için idealdir.

Çeşitli yuva ve lens seçenekleri 

EOS C500 Mark II, farklı proje gereksinimleri için opsiyonel değiştirilebilir lens yuvalarını destekler. EF lens yuvası, EF Cine Prime lensler dahil olmak üzere çok çeşitli Canon EF lensleriyle mükemmel uyumluluk sunarken opsiyonel PL yuvası, Cooke /i sistemini destekler. Buna ek olarak, B4 lenslerle kullanım için B4 yuvası adaptörleri (EF veya PL yuvaları için) de mevcuttur.

Yüksek seviyede yapılandırılabilir, modüler tasarım

Opsiyonel uzatma ünitesi, çeşitli üretim gereksinimlerine uyum sağlamak için esnek bir modüler tasarım ve yapılandırma olanağı sunar. Uzatma ünitesi 1, Genlock arabirimi ile çoklu kamera desteği sunarken Uzatma ünitesi 2, iki adet daha XLR girişi gibi daha fazla arabirim ekler. Bu sayede kamera, yayın uygulamaları ve uzun süreli kayıtlara yönelik V kilitli pil yuvası için ideal hale gelir. Opsiyonel EVF Ünitesi elde kullanım için idealdir, aynı zamanda gimbal uygulamalarında kolayca çıkarılabilmeye yönelik kullanıcı taleplerini de karşılar.

Kapsamlı Otomatik Odaklama işlevleri

Dual Pixel Odak Kılavuzu 

Dual Pixel CMOS AF faz farkı teknolojisi, ön/arka odak sapmasını gösteren yenilikçi bir grafik kılavuzu sağlar; nesne odakta olduğunda dikdörtgen yeşile dönerek özellikle 4K’da kritik odaklama için manuel odaklama sırasında kullanılabilirliği ve doğruluğu artırır.

Takip AF 

Dokunmatik ekranı kullanarak kadrajdaki bir nesneyi seçin. Nesne hareket ettikçe kadrajda takip edilir ve böylece zahmetsiz nesne takibi ile kolaylık sağlanır.

Yüz Önceliği AF / Sadece Yüz AF 

Canon Yüz Algılama teknolojisiyle birlikte çalışan Dual Pixel CMOS AF, bir yüzü otomatik olarak tanıma, odaklama ve hareket ederken takip etme konusunda mükemmeldir.

Elektrik bağlantısı olmayan lenslere sahip Elektronik IS 

Veri iletimini desteklemeyen bir lens takılı olsa bile odak uzaklığını manuel şekilde girerek Elektronik IS ile çekim yapmak mümkündür. Anamorfik lenslerle de uyumludur.

Yüksek kare hızları

EOS C500 Mark II, 5.9K’da maksimum 50/60 fps’ye kadar yüksek kare hızında kayıtları destekler. 2K (kırpma) modunda, 1 fps’den maksimum 120 fps’ye kadar ayarlar da yapılabilir; bu da yaratıcılık olasılıklarını artırır. 

Tam Kare ND filtre 

Sağlam, dahili elektronik kontrollü ND filtre sistemiyle donatılmış EOS C500 Mark II, 2/4/6 ve uzatılmış 8/10 kademeli ışık filtrelemesini destekleyerek gündüz saatlerinde bile sığ alan derinliğine sahip görüntüler çekmenizi sağlar.

Anamorfik lens desteği 

EOS C500 Mark II, görüntüleme için vizördeki ve bağlı ekranlardaki görüntüleri elektronik olarak genişleterek anamorfik lensleri destekler. Kullanıcılar, 1,3 kat sıkıştırmalı anamorfik lensler kullanarak kameranın tam 5.9K çözünürlük avantajından yararlanabilir.