Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yapay Zeka ve Bulut Yapımda Verimliliği Yükseltiyor
Yapay Zeka ve Bulut Yapımda Verimliliği Yükseltiyor
20.12.2019 17:35

Yapay zeka (AI) destekli ürünler, uzak yapımlardaki önemli gelişmeler ve çoklu platformlara dağıtım, haber operasyonlarını daha önce hiç olmadığı kadar hızlandırıyor.

TVU Networks, birleşik (bonded) hücresel iletimi, sesi otomatik yazıya çevirme, uzaktan yapım sistemi, çoklu platformlara hızlı içerik dağıtımı için TVU Producer, içerik paylaşımı için TVU Grid, üstveri etiketlemeyi otomatikleştirmek için yapay zeka kullanan TVU MediaMind Appliance gibi otomatik ve yapay zeka destekli ürünlerle zenginleştiriyor. 

TVNewsCheck’ten Jennifer Pallanich’in yaptığı bir söyleşide TVU Networks CEO’su Paul Shen, yapay zeka, içerik paylaşımı ve bulutun hepsinin prodüksiyon verimliliğine katkı yapma yolları üzerinde yoğunlaşıyor. Aynı zamanda karşılıklı çalışma uyumluluğu hala bir zorluk olarak kalmaya devam ettiği için, şirket MediaMind ürününün diğer prodüksiyon sistemleriyle tamamen bütünleşebilir olmasını garantilemek için de çalışıyor.

MediaMind farklı prodüksiyon sistemleriyle ve bellek aygıtlarıyla bütünleşen bir platform. Sonuç olarak prodüksiyon sürecinde insanlar içeriği aramak veya birbirlerini arayarak nerede olduğunu sormak zorunda kalmıyorlar. Kendi prodüksiyon gereksinimleriyle ilgili içerikler otomatik olarak görünüyor.

MediaMind yapay zeka sayesinde üstveri üretebiliyor. Bütün amaç prodüksiyon sürecini daha verimli bir hale getirmek.

Haber programlarının en pahalı kısmı ham çekimleri elde etmek. Bu nedenle birçok haber kuruluşu içerik paylaşmaya başladı. Öyküyü çekim değil, kurgu personeli belirliyor. Çekimler, yazmak istedikleri öyküyü destekliyor.

Bir dizi haber ajansı TVU Grid kullanıyor. TVU Grid içerikleri ülke çapındaki alt şirketlere veya bürolara dağıtıyor. Bunu farklı kılan bağlantı. TVU’nun sistemi yapay zeka ve bulut tabanlı bellek deposuyla birleşebiliyor. Geçmişte bir şeyi yüzlerce istasyon kaydedebiliyordu, ama artık bulutta tek bir kayıt olduğunda herkes ona erişebiliyor. Kullanıcının istediği içeriği bulması için çok daha verimli bir yol.

Spor etkinliklerinin yayınları için tesislere kameraman, yapımcı, prodüksiyon ve post prodüksiyon personeli, mühendis göndermek oldukça pahalıya mal oluyor. Giderek daha fazla kişi aslında ihtiyaçları olan şeyin kendi prodüksiyon tesislerine kamera sinyallerini getirmek olduğunu fark ediyor. 

Uzaktan yapım sistemi TVU RPS sinyalleri sadece stüdyoya değil bulutun içerisine de getiriyor ve TVU Producer %100 bulut tabanlı bir yapım çözümü. 

Daha önce tamamen insan tarafından yapılan transkripsiyon, üstveri ve indeksle içerik arama, kalite kontrol, FCC kurallarına uygunluk takibi, rapor yazımı gibi işler artık yapay zeka ile otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor.

TVU Transcriber ses ve konuşma tanıma teknolojisi sayesinde otomatik kapalı yazı eklemede %96 doğruluğa ulaşabilecek yetenekte. Giderek daha fazla bağlam ve durum, derin öğrenmeye dayanan bu platform üzerinden akıyor. TVU müşterilerine konuşmayı otomatik yazıya dökme ve FCC uygunluğu konularında yardımcı oluyor. 

Bazen eski sistemlerle bütünleştirme zor olabiliyor. Endüstri bunu anlamaya başladı. Yeni sistemlerle bütünleşme daha kolay. MediaMind’daki her şey %100 açık API. TVU ürünleri kamera tarafında Sony ve Panasonic ile bütünleşebiliyor. Şirket Adobe gibi bir dizi prodüksiyon sistemiyle de çalışıyor. Her şeyin %100 açık olması hedefleniyor.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.