Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Wheatstone X5 FM Ses İşlemcisi
Wheatstone X5 FM Ses İşlemcisi
20.12.2019 18:15

Yeni X5 FM ses işlemcisi, dinamik denetimine ve ön yükseltme (pre-emphasis) yönetimine yeni bir yaklaşım getiriyor. Geleneksel olarak ön yükseltme, ön yükseltme eğrisini ancak tolere eden, özenle tasarlanan kırpma veya sınırlandırma yöntemiyle yönetiliyor. Bugüne dek onlarca yıldır bir standart yoktu.

Artık ön yükseltmeden sonra sesi yeniden yapılandıran X5’in Limitless FM tepe denetim teknolojisi var. Sonuç olarak daha temiz ve net bir üst uç elde ediliyor; donuk, cansız, yüksek sesler, saçılan frekanslı ses sinyalleri oluşmuyor.

Bir diğer yenilik olan Unified Processing, işlemcinin önemli bilgileri tüm sinyal işleme aşamaları arasında paylaşmasına imkan veriyor. Kullanıcı hangi kontrolü ayarlarsa ayarlasın, X5’te iAGC kazanç denetimi, dinamikler ve sınırsız kırpıcı aşamaları birlikte çalışıyor. Mümkün olan en iyi ses için değişiklikler otomatik olarak, gerçek zamanda yapılıyor.

X5’in sınırlandırıcısı tamamen yeniden tasarlandı. Unified Processing sisteminin bir parçası olan bu benzersiz sınırlandırıcı, sesi bozacak hiçbir çapraz geçiş olmadan, 31 bağımsız filtre grubu şeklinde tasarlandı ve doğrudan X5’in Limitless Clipper adlı kırpıcısıyla çalışarak, kırpıcıların nasıl çalışmaları gerektiğini gösteren bir ses taslağı sağlıyor.

X5’in diğer yenilikçi özellikleri arasında yer alan Live Logger, uzaktan sisteme girişlerden yedeğe geçişe, ön ayar değişikliklerine kadar X5 ayarlarını ve etkinliklerini belgeliyor. iAGC’deki ses zenginleştirme kontrolleri ve yeniden tasarlanan bir bas işlemcisi sayesinde operatör maksimum kararlılık için sesler güvenle eşitlenebiliyor. Bu işlev istasyonun imzası haline gelmiş karakteristik sesini kesimler ve parçalar arasında koruyor.

Ayrıca yayıncılar artık işlemciyi stüdyoda tutabilirlerken, opsiyonel MPX SyncLink alıcı ile HD ve FM sesi vericiye mükemmel sıralanmış şekilde koruyabiliyorlar. MPX SyncLink sinyalleri mükemmel senkronizasyonda tutmak için çok sayıda ses akışını yöneterek, FM ve HD seslerin sıralama dışına çıkma olasılığını ortadan kaldırıyor.

X5’in PPM portu yoluyla AES ekleme noktaları da kullanılabiliyor. Kullanıcılar artık reyting kodlayıcılarını işlemcinin önüne koymak yerine sinyal işleme sisteminin içine ekleyebiliyorlar. Bu sayede X5’in özel düzenlenmiş ön ucu kodlayıcıya kararlı bir sinyal sağlıyor ve filigran gömme örneklerini arttırıyor. Dahası, Limitless Clipper’ın sonik saydamlığı ölçümde daha güvenilir bir tespit için filigranı koruyor.

Wheatstone’un daha önceki modellerde öncülük ettiği efsanevi Multipath Mitigation algoritması, sınırlandırma veya kırpma öncesinde görünümü seçilebilen kompozit işleme sistemi, taban baseband192 kompozit AES bağlantısı, eksiksiz analiz gösterimleri gibi özelliklerin birçoğu X5’e de kondu ve geliştirildi.

Wheatstone ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.