Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Media Backbone Hive Çok Platformlu Haber Yapım Sistemi
Sony Media Backbone Hive Çok Platformlu Haber Yapım Sistemi
06.02.2021 22:52

Sony Media Backbone Hive üstün hız ve dinamizmle çok sayıda platform üzerinde izleyicilerin ilgisini çekmeye yardımcı oluyor. Güçlü, serbestçe ölçeklendirilebilen, birleşik bir içerik platformu tabanlı çözüm, tesis içerisine, buluta veya ikisinin karışımına kurulabiliyor. Sahada çalışan muhabirler, yapımcılar ve kurgu uzmanları, dünyanın her yerinden işbirliği yapabiliyor, materyal havuzu oluşturabiliyor, internet, sosyal medya, TV ve radyo izleyicileri için öyküler oluşturabiliyorlar. 

İş akışı vizyonuna destek

Çok sayıda ödül kazanan haber yapım sistemi Sony Media Backbone Hive her yayıncının iş akışını kolaylaştırabiliyor, verimliliği yükseltiyor ve yeni olanaklara karlı tepki verebilme esnekliğiyle işletme maliyetlerini azaltıyor. Tanıdık haber iş akışının çekimden yapıma, dağıtımdan arşivlemeye kadar tüm aşamalarını destekliyor. Mevcut sistemlerle ve süreçlerle bütünleşebilen Sony Media Backbone Hive, geleceğin haberciliği için en ileri düzeyde vizyonları bile destekleyecek biçimde ölçeklendirilebiliyor.

Akıllı ve verimli işbirliği

Sony Media Backbone Hive internet, TV ve radyo haber ekiplerinin istedikleri her yerden her zaman paylaşımlı içeriklere erişebilmelerine izin veriyor. Malzeme kaydedildikten sonra mobil gazeteciler ve sahada çalışan muhabirler dahil tüm ekip üyeleri tarafından hemen kullanılabilir hale geliyor. Çoğaltma işlerini azaltıyor ve ayrı ayrı sistemler ve teknolojiler kullanma yükünü ortadan kaldırıyor.

Sahadan haber odasına kadar kesintisiz iş akışı

Media Backbone Hive’in güçlü planlama araçları haber ekiplerine ve mobil muhabirlere otomatik olarak görevler gönderiyor. Herhangi bir formatta çekilen görüntü içerikleri gerektiğinde akıllı bir şekilde yönlendiriliyor, tüm kullanıcılar için proxy’ler hemen hazır oluyor. Haber odası sistemleri sürekli güncelleniyor, üstveriler haber içeriklerine bağlantılandırılıyor. Muhabirler gereksinim duyduklarını hem arşivli içerikte hem de o anda gelmekte olan malzemeler içinde olmak üzere tüm haber odası sisteminde hızla arayabiliyorlar. 

Bulutun gücü

Sony Media Backbone Hive tesis içinde, bulutta veya ikisinin karması olarak kurulabiliyor. Dağıtık hizmetler mimarisi üzerine inşa edildiği için maliyet, bant genişliği ve diğer operasyonel gereksinimleri karşılamak için gerektikçe istenen yere farklı unsurları kurmak kolay. Yayıncılar kendilerine en uygun yaklaşımı seçebiliyorlar.

Gereksinimlere yanıt

Sony Media Backbone Hive’e en son yapılan güncellemeler ekiplere öyküleri daha da hızlı ve verimli yaratma ve dağıtma imkanı veriyor. Sahada çalışan muhabirlere yönelik yeni bir bağımsız kurgu sistemiyle uzaktan yapımlar zenginleştiriliyor. Proje dosyalarının kusursuz alışverişi için Adobe Premiere ile bütünleşme zenginleştirildi. Haber kuruluşları açık API’ler yoluyla kendi araçları ve uygulamalarıyla bütünleştirmeler yaparak Media Backbone Hive’in yeteneklerini derinleştirebiliyorlar. 

Risksiz yeni yaklaşımlar

Sony Media Backbone Hive’in doğasından kaynaklanan ölçeklenebilirliği ve esnekliği, haber odalarının spor gibi özel etkinlikleri ve politik olayları destekleyen geçici uygulamalar oluşturmaları için ideal bir ortam sunuyor. Bir tür dinamik prototip oluşturma sağlayan Media Backbone Hive, yayıncılara düşük maliyetlerle yeni yaklaşımlar deneme, daha fazla geliştirme yapmadan önce başarılarını ölçme imkanı veriyor.