Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Optical Disc Archive Generation 3 Arşiv Çözümü
Sony Optical Disc Archive Generation 3 Arşiv Çözümü
18.01.2020 13:17

Yüksek kapasiteli Sony arşiv çözümünün en son Optical Disc Archive Generation 3 modeli güvenli, uzun vadeli kurumsal veri depolama için ODS-D380U USB masaüstü sürücü birimleri, ODS-D380F fiber kanal kütüphane sürücü birimleri ve ODC5500R medya kartuşları içeriyor. Her kartuşta bulunan Panasonic ile birlikte geliştirilmiş 11 adet Archival Disc adlı disk, disk başına 500GB, toplam 5.5TB toplam kapasite sağlıyor. Bu bellek kapasitesi Gen2 ile karşılaştırıldığında yüzde altmıştan fazla artış var. Yüz yıldan fazla tahmini yaşam süresi olan Sony Optical Disc Archive Generation 3, uzun vadeli, dayanıklı ve güvenilir bellek deposu olarak ideal bir çözüm.

Yeni Sony Optical Disc Archive Generation 3 kurumsal sınıftan 8 kanallı optik sürücü, 375 MB/s okuma ve 187.5 MB/s yazma hızıyla yüksek hızlı, güvenli veri aktarımı için çift taraflı kayıt ortamının her iki tarafına da kayıt yapıyor ve okuyor. Gen2 modelinden 1.5 kat daha hızlı. Kayıt sırasında doğrulama ve kararlı bellek ortamıyla veri bütünlüğü garantileniyor.

Yeni kuşak kayıt ortamı sıcaklık ve nem değişikliklerine dayanıklı ve su, ışık, elektronik manyetik darbeler (EMP) gibi dış etkenlere karşı çok dayanıklı. Sony Optical Disc Archive Gen3 çevre dostu düşük güç tüketimi sayesinde uzun vadeli harcamaları da azaltabiliyor. Ayrıca güvenilirliği, özelikleri ve geriye dönük uyumluluğu, çok sayıda medya kuşağı arasında veri aktarımı gereksinimini ortadan kaldırıyor. Endüstrideki giderek artan uzun süreli arşiv deposu ihtiyacı için ideal. 

Sony bugünlerde Gen3 teknolojisinden yararlanarak Qualstar Corporation ile birlikte kurumsal sınıftan bir kütüphane çözümü geliştiriyor. Bu yüksek kapasiteli çözüm her bir kütüphane için 4.7PB’tan 50PB’a kadar genişletilebiliyor ve yüzlerce petabayt arşiv verisini yönetebilecek kapasitede çok kütüphaneli grup yapılandırmaları gerçekleştirilebiliyor. 

ODS-D380U, ODS-D380F, ODC-5500R çözümleri geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü. Orta ölçekte arşiv çözümleri için Sony Optical Disc Archive PetaSite ODS-L30M kütüphanesinin kapasitesi her bir kütüphane başına 3PB’a yaklaşacak kadar arttırıldı.