Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony PXW-FX9 6K Sensörlü Kamera
Sony PXW-FX9 6K Sensörlü Kamera
20.02.2020 13:28

Kameranın çok yüksek çözünürlüklü tam kare sensörü, şık 4K görüntüler sağlıyor. Sığ alan derinliği ve harika bir odak merkezi dışını bulanıklaştırma (bokeh) efektiyle, gerçek sinematik görünümlü sahnelerin her ayrıntısı yakalanıyor. 15+ adımlı dinamik aralık ve Dual Base ISO, kusursuz bir renk paletiyle en ince gölge ayrıntısından parlak ışıklara kadar her nüansın yakalanmasını sağlıyor.

6K tam kare Exmor R sensör

Kameranın tam kare 6K sensörü DCI 4K, Ultra HD ve HD çözünürlüklerde üstün kayıt sağlıyor. Debayer ve fazla örneklemeli görüntü işleme, görüntü kalitesinin klasik Super 35mm sensörlerin sınırlarının ötesine geçmesini garantiliyor.

15+ adımlı dinamik aralık

FX9’un sıra dışı 15+ adımlı dinamik aralığı, insanın algılama düzeyinin ötesine geçerek renk derecelendirme ve post prodüksiyon süreçlerinde benzersiz yaratıcı özgürlük sağlıyor. Kamera 4K 4:2:2 10 bit dahili kayıt veya 16 bit RAW harici kayıt yaparken, kameraman sahneyi kadrajlamaya dikkatini verebiliyor.

Dual Base ISO

Kameranın ISO 800 hassasiyeti açık havada veya parlak aydınlatmalı iç mekanlarda çekim gibi tipik belgesel uygulamaları için en uygun dinamik aralığı sağlıyor. İkincil bir ISO 4000 yüksek taban hassasiyet, sabah erken saatlerde ve akşama doğru düşük ışık koşullarında mükemmel performans sağlıyor.  

S-Cinetone

S-Cinetone, günümüzün içerik yaratıcılarının gereksinimlerini karşılamak için zengin orta düzey renkler, çekici yüz tonları, yumuşak tonal görünümle tasarlanan FX9’un fabrika ayarı görünümü. S-Cinetone sayesinde içerik direkt kameradan canlı görünüyor ve sensör sayesinde post prodüksiyonda bol miktarda enlem kalıyor.

Seçilebilen kare hızları

Etkileyici hızlı ve yavaş hareketli çekimler için istenen kare hızı 1fps ile 180fps arasında seçilebiliyor. FX9 sensörü sayesinde geniş açılı ve sığ alan derinlikli, çepeçevre saran görüntüler yaratıyor. Bu yeni yaratıcı görünüm izleyicilerin ilgisini çekiyor. FX9 kameranın bir kalite öncelikli ayarı, gelişmiş fazla örnekleme teknolojisiyle Full HD ağır çekim görüntü kalitesini maksimuma çıkarıyor.

E-mount lenslerle otomatik odak

Üst düzey sinematografi uygulamaları için üstün optik performanslı Sony Cinema Lens Series dahil her E-mount lensle pürüzsüz, tepkisel otomatik odaklama deneyimi yaşanabiliyor. Gelişmiş E-mount kol kilidi sayesinde sahada lensler hızla ve kolayca değiştirilebiliyor. 

Elektronik değişken ND filtre

Profesyonel tam kare kameralarda bir ilk olan dahili elektronik değişken nötr yoğunluklu (ND) filtre ile yaratıcı denetim yükseliyor. Filtre yoğunluğu ister otomatik, ister manuel olarak ¼ ile 1/128 arasında pürüzsüz artışlarla ayarlanabiliyor. Böylece ışık koşulları değişince alan derinliğini etkilemeden görüntüler pozlanabiliyor

16 bit RAW çekim

16 bit RAW kayıtlar FX9 kameranın sıra dışı 15+ adımlı dinamik aralığını açığa çıkararak, post prodüksiyonda yaratıcı özgürlüğü arttırıyor. FX9 uyumlu harici RAW kaydedicilere tek bir BNC kabloyla bağlanan opsiyonel XDCA-FX9 uzatma ünitesi kullanılarak 16 bit RAW çekimlerin 4K veya 2K çözünürlükte dışarı aktarımını destekliyor.

Sony ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 99 66 numaralı telefondan Ateksis’i arayabilirsiniz.