Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ChyronHego CAMIO 4.8 Grafik Varlık Yönetim Sistemi
ChyronHego CAMIO 4.8 Grafik Varlık Yönetim Sistemi
20.01.2020 10:01

CAMIO 4.8, ChyronHego’nun ödüllü MOS destekli grafik varlık yönetim sisteminin en yeni sürümü. Çok platformlu haber içeriği yaratma, yapım ve yayın için uçtan uza, tamamen yazlımdan oluşan bir çözüm olarak hizmet veren CAMIO, tasarımcılara, yapımcılara ve yönetmenlere ilgi çekici öyküleri verimli bir şekilde yayınlayabilmeleri için esneklik ve işlevsellik sağlıyor. Yeni CAMIO 4.8 sürümündeki zenginleştirmeler, kalite kontrolü kolaylaştırıyor, kayıtlı nesneler üzerinde daha iyi denetim getiriyor, doğrusal ve doğrusal olmayan yapımlar üzerinde medya sunumunu düzene koyuyor ve CAMIO’nun sevilen Replication özelliğinin yeteneklerini genişletiyor. 

CAMIO şablon tabanlı ve öykü güdümlü iş akışıyla karmaşıklık katmanlarını ortadan kaldırıyor, hem yeni hem de deneyimli yapımcıların her türlü dijital ortam için yaratıcılıklarını güçlendiriyor. CAMIO 4.8 sürümündeki yeni özellikler bu kullanıcılar için günlük işleri kolaylaştırırken, farklı yerlerdeki ekipler için sistemi daha da iyileştiriyor ve bir merkeze bağlı grafik iş akışında bir kez yarattıktan sonra birçok kez yayınlamayı daha da basitleştiriyor. 

Google Chrome tarayıcı yoluyla erişilebilen CAMIO 4.8’deki yeni WebM Proxies özelliği, kullanıcılara HTML-5 tabanlı CAMIO Interface’de ve Asset Manager’da oynatılabilen klip ön izlemeleri üretme imkanı veriyor. Yayından önce hızlı ve kolay klip ön izleme, hatasız yapım için güçlendirilmiş kalite garantisi kazandırıyor.

CAMIO’nun yeni Metadata & Autofill Replication özelliği sayesinde artık çoğaltma artık tüm varlık üstverilerini, küçük görüntüleri, tekrar proxy üretimini ve CAMIO (LUCI) Interface Autofill verisini de içeriyor. Çoğaltmanın içerisine daha fazla şablon tabanlı içerik yaratma unsurunun eklenmesini sağlayan bu yeni özellik, kullanıcılara özellikle uzaktaki istasyonlar ve ekipler için istasyon gruplarındaki grafikler üzerinde daha esnek denetim sunuyor. 

CAMIO arayüzü içerisindeki yeni Saved Items (kayıtlı öğeler) özelliği küresel veya bireysel düzeyde şablonlara erişim ve izinler için yapılandırılabilen bir klasör tabanlı hiyerarşi sağlıyor. Bu özellik kullanıcılara o anki veya devam etmekte olan haber çevrimleriyle eşleşen (saatler, günler, haftalar olarak veya hiçbir zaman) son yayınlanma tarihleri belirlemelerine imkan veriyor. Sık kullanılan şablonlara hızlı erişim, daha hızlı ve verimli içerik yapımını destekliyor.

Yeni bir Media Rendering özelliği sayesinde kullanıcılar HTML-5 tabanlı CAMIO Interface’de MOS tabanlı şablonlardan tam yayın kalitesinde resimler ve animasyonlar yaratabiliyorlar. Render’lar yerel olarak veya CAMIO Asset Manager’a kaydedilebiliyor. Bu yetenekler görüntü akışı, web, sosyal medya için hem doğrusal yayın yapımlarında hem de doğrusal olmayan yapımlarda birleşik içerik yaratımıyla çok sayıda yapım üzerindeki iş akışlarını kolaylaştırıyor. 

ChyronHego ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.