Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İspanyol OTT TV Platformunda Anevia Görüntü Dağıtım Teknolojisi
İspanyol OTT TV Platformunda Anevia Görüntü Dağıtım Teknolojisi
21.02.2020 16:38

İspanyol telekom konsorsiyumu Plataforma Multimedia de Operadores (PMO), yeni Zapi TV hizmetini güçlendirmek için önde gelen OTT ve IPTV yazılım çözümleri sağlayıcı Anevia firmasından eksiksiz bir görüntü dağıtım teknolojisini tercih etti. Zapi yerel telekom işletmecilerine Android set üstü alıcılar (STB), akıllı televizyonlar, akıllı telefonlar ve tabletler üzerinde izlenmek üzere geniş çeşitlilikte abonelik tabanlı programlar sunmaları için gereksinim duydukları kaynakları verecek. Bu yeni kaynak, PTV Telecom, Opencable, Acutel (Association of Local Operators of Andalusia) ve Aotec (National Association of Local Telecommunications Operators) kuruluşlarının ortak bir girişimi.

PMO Sorumlu Teknik Başkanı Jose Carrillo yorum yaptı: “Zapi TV mümkün olan en yüksek deneyim kalitesini sunan, ülke çapında bir hizmet olarak tasarlandı. Anevia’yı tek bir noktayla iletişim kurmamızın yeterli olacağı, tüm kurulum ve bütünleştirme sürecini hızlandıracak, türünün en iyisi uçtan uca görüntü dağıtım çözüm ortağı olarak seçtik. Sonuç olarak konsorsiyumun üyeleri abonelerine yüksek izleme deneyimi kalitesi ve bulut tabanlı içerik arama ve kişisel dijital görüntü kaydı gibi zengin özellikler sunabiliyorlar. Hedefimiz bu yılın ilk çeyreği bitmeden 600.000 müşteri çekmek. Hizmet kapsamında çok düşük gecikmeli dağıtım için bir spor kanalları paketi de olacak.”

Anevia’nın çözümü sayesinde Zapi TV şunları sunabiliyor:

Çok düşük gecikme

Ultra düşük gecikme sayesinde örneğin spor kanalı izleyicileri canlı yayınlardan bekledikleri hızın aynısıyla canlı yayın izleyebiliyorlar. Yüksek dinamik aralıklı (HDR) 4K ve UHD içeriklerin keyfine varabiliyorlar.

Görüntü akışını ölçeklendirebilme

Böylece hizmet küçük ölçekte başlatılıp izleyiciler arttıkça sorunsuz bir şekilde genişletilebiliyor.

Bulut DVR çözümü

Bulut DVR çözümü abonelere bir EPG tabanlı veya örnek tabanlı programlarla kendi kayıtlarının akış planlarını çizelgeleyebiliyorlar. Bellek kapasitesinin ölçeklendirilebilir olması sayesinde, PMO asla bulut DVR bellek alanı yetersizliği yaşamıyor.