Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NEP Germany’ye CyanView ve Dream Chip Çözümleri
NEP Germany’ye CyanView ve Dream Chip Çözümleri
21.02.2020 17:25

CyanView ve Dream Chip Technologies firmaları, NEP’in basketbol ve buz hokeyi karşılaşmalarının televizyon yayınlarına izleyicilerin ilgisini arttırmasına ve yeni yaratıcılık düzeyleri getirmesine yardımcı olacak bir çözüm için NEP Germany’den ihale kazandılar. Donanım Almanya’daki Basketball Bundesliga (BBL) ligindeki 350 civarı maç ve Deutsche Eishockey Liga (DEL) ligindeki 400’e yakın maçta tüm Magenta Sport – My Team TV prodüksiyonlarında kullanılıyor.

NEP Germany 14 adet CyanView Cy-Ci0 RCP çok kameralı uzaktan kumanda kiti ve 30 adet Dream Chip ATOM One kamera satın aldı. Basketbol için iki tane Dream Chip kamera potalara monte edildi ve CyanView RCP ile denetleniyor. Kameralar buz hokeyi için doğrudan kalelerin çerçevelerine yerleştirildi.

Tek bir CyanView RCP, ENG, D-cinema, özel amaçlı gibi farklı tiplerde çok sayıda mini kameranın uzaktan kumanda edilmesine imkan veriyor ve görüntü mühendisine kameralara doğrudan erişimle denetlenebilen iris, kazanç, siyah/beyaz düzeyleri, vb. gibi her şeye müdahale etme imkanı veriyor. RCP kameralar arasında hassas ve tam renk eşleştirme için bile kullanılabiliyor.

Geniş çeşitliliğe sahip mini kameralardan birisi olan Dream Chip ATOM One (32mm x 32mm x 71mm), piyasada çift 3G-SDI çıkışı ve bir genlock opsiyonu olan en küçük Full HD kameralardan biri olarak zorlu yerlerde kullanım için ideal. Kameradaki Sony IMX174 görüntü sensörü çoklu matris desteğiyle sıra dışı görüntü performansı sağlıyor. Küresel bir deklanşöre ve çok yüksek hassasiyete sahip. Kamera HDR (HLG ve PQ) ile REC.709 ve BT.2020 gibi bir dizi renk alanını tam olarak destekliyor.

Diğer bir spor etkinliği Le Mans 24H yayını için de CyanView çözümleri kullanıldı, Cy-RCP kameraları denetlemek için kullanıldı. ATOM One kameralar 17 otomobile monte edildi ve yeni kullanım kolaylığı, esneklik ve verimlilik düzeyleri getirirken, yanına heyecan kattı. Kamera ABD ve Avrupa’daki önemli tenis turnuvalarında, bisiklet yarışlarında ve üst düzey spor etkinliklerinde de kullanıldı.