Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Pyramix ile Çin’de DXD Kaydı
Pyramix ile Çin’de DXD Kaydı
11.09.2017 12:12

1987 yayınlanan ve Çin halkı tarafından çok beğenilen Kırmızı Köşkler Rüyası adlı dizi, senaryosuyla olduğu kadar müziğiyle de hatırlanıyor. Kısa süre önce Şef Zhang Lie yönetimindeki The Chinese Film Orchestra, Pekin’deki Halkın Büyük Salonu’nda dizinin müziklerini sunan bir konser verdi.

Hedef, bazıları Çin’de yaşamasalar bile mümkün olduğunca çok sayıda orijinal oyuncu, şarkıcı ve teknik personeli yeniden bir araya getirmekti. 1987’de kayıt başmühendisi olan ve bugün Kanada’da yaşayan Weishen Xu’dan, canlı ses ve konser kaydının yönetmeni olması rica edildi. Xu konserin mümkün olan en iyi kalitede olmasını sağladı ve Merging Technologies bunda önemli bir rol oynadı. Konserin canlı sesi ve aynı anda gerçekleşen kaydında, Horus çeviriciler ve Pyramix MassCore içeren 40 kanallı bir DXD kullanıldı. Gecede her şeyin kaydedilmesini garantilemek için canlı ses konsolundan 112 PCM kanalı kaydeden bir yedek Pyramix Native sisteminden yararlanıldı. Bu sistem konsola MADI yoluyla bağlandı ve ve mikrofonlar kullanılabilmesini sağladı. Görüntülü yapımlarda hep olduğu gibi, mikrofon konumları ile DXD kayıt arasında bir denge kuruldu ve PCM gecedeki etkinliklerin reprodüksiyonunu daha iyi yaptı. Ses ekibinin kalanı, Merging Asia Çin bayii Dream Formula’dan geldi.

Kırmızı Köşkler Rüyası (Dream of Red Mansions) on sekizinci yüzyıl Çin edebiyatının son derece önemli bir eseri. 36 bölümlük televizyon dizisi Çin’deki en başarılı TV dizisi oldu ve bin defadan fazla tekrar yayınlandı, kuşaklar tarafından bir klasik olarak kabul edildi. Dizinin CCTV’de yayınlanmasının ardından, müzikleri arasında yer alan 12 şarkı çok popüler oldu. 154 erkek ve kadın oyuncunun rol aldığı dizinin ekibinden yüzden fazlası konsere katıldı.