Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Pilotfly PFY Voice Shotgun Mikrofon Ürün İncelemesi
Pilotfly PFY Voice Shotgun Mikrofon Ürün İncelemesi
14.03.2020 10:58

Yaklaşık 18 yıldır reklam ve TV sektöründe çalışmakta olan Görüntü Yönetmeni Bari Baykal, Alman Pilotfly firmasının ürettiği yeni shotgun mikrofon PFY Voice hakkında izlenimlerini aktardı.

Çeşitli etkinliklerde ve fuarlarda gerçekleştirdiğim röportajlarda yaka (lavalier) mikrofonlarının bir hayli zaman alıcı olması ve pillerinin sık değiştirilmesinin gerekmesi, beni alternatif arayışlara itti.

Bu tarz etkinlikler oldukça gürültülü geçtiğinden, bir shotgun mikrofonun bu kadar net bir ses kaydetmesi beni şaşırttı. Birçok shotgun mikrofonları biliriz ki sadece karşısından gelen sesleri değil, aynı zamanda yandan gelen sesleri de kaydediyor.

Pilotfly’ın çıkarmış olduğu bu sevimli canavar, paket içeriğindeki çeşitli TRS ve TRRS kablolar ve mikrofon süngeriyle bana zaman ve para tasarrufu sağladı. DSLR makinelerin üzerine takıldığı vakit 80 mm ve 45 gramlık varlığını sadece post prodüksiyondaki net sesi ile hissettirecek bir aygıt. CNC ile verilen kalıbı harika olmuş, hotshoe içine takılan mikrofon tutucusu, titremelere ve sallanmalara karşı koyabiliyor.

Birçok blogger ve YouTuber için vazgeçilmez bir mikrofon olduğunu kendim bizzat garanti edebilirim. Çünkü PFY Voice mikrofon aynı zamanda her marka cep telefonuna yatay modda takılan tutucusu ile estetik bir görüntü ve kaliteli bir ses de sağlayacaktır.

Beni çok mutlu eden başka bir husus ise, röportaj ortasında zayıflamaya başlayan pillerin ses seviyesini ve kalitesini düşürmemesi. Çünkü bu şirin şey enerjisini tamamen makineden alıyor ve herhangi bir şekilde DSLR’nin şarjını daha çabuk bitirdiğini söyleyemem.

PFY Voice Almanya’da tasarlanan bir ürün ve maalesef şimdilik Türkiye’de bir distribütörlüğü bulunmuyor. Ama bunun da çok kısa zamanda çözüleceğine dair haberler aldım. Beklemek istemeyenlere Pilotfly firması dünyanın her yerine ücretsiz kargo hizmeti sunuyor.

33,61 €‘luk fiyatı ve kalitesi ile karşısına çıkacak rakip henüz ufukta gözükmüyor.

Ürün hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://pilotfly.de/en/audio-video-gadgets/165-pfy-voice-professional-ultracompact-camera-mount-shotgun-microphone-0725984249787.html

YAZAR HAKKINDA
Bari Baykal
baribaykal@gmail.com
En Çok Okunanlar
Dergi