Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tetsujin Inc. Universal Videohub ve 1.000’den Fazla Mini Converter Cihazını Kullanıyor
Tetsujin Inc. Universal Videohub ve 1.000’den Fazla Mini Converter Cihazını Kullanıyor
24.03.2020 11:59

Blackmagic Design, karaoke mekanlar zinciri Karaoke-no-Tetsujin’i işleten Tetsujin Inc.’in, karaoke medya işlerinin merkezi yönetimi ve kontrolü için Universal Videohub 72 ve Smart Videohub 40x40 cihazlarının yanı sıra, çok sayıda Mini Converter ve Micro Converter ürünlerini kullandığını açıkladı.

Tetsujin şirketi; Karaoke-no-Tetsujin adıyla bilinen karaoke mekanlar zinciri, restoranlar grubu ve web medya kurumsal hizmetleri ile tanınır. Karaoke-no-Tetsujin mekanları, gelenlerin karaoke yapması için çok sayıda özel odalar içerir ve Japonya’da yaygınlar.

Karaoke imalatçıları, internet üzerinden her hafta şarkı ve video yayınlar ve bunlar, Karaoke-no-Tetsujin mekanlarındaki karaoke makinalarında depolanmaktadır. Tetsujin, tipik olarak karaoke makinalarını karaoke odalarında tutan mekanların aksine, makinalarının hepsini mekanlarındaki sistem odalarına kuruyor. Müşterilerden gelen şarkı talepleri, merkezi yönetim sistemince idare ediliyor ve talep edilen her şarkı ve ilgili video, sistem odasından oynatılıp, belirlenen karaoke odasına iletiliyor.

Tetsujin rakipleriyle arasında fark yaratmak için, mekanlarının tüm karaoke ekipmanı, POS ve müşteri yönetim sistemi için, merkezi bir yönetim sistemi geliştirmiştir. Video ve ses dahil, merkezi yönetim sistemleri tarafından idare edilen büyük miktardaki medyanın yönetimi için; şirket Blackmagic Design’in Videohub yönlendiricilerini, Mini Converter ve Micro Converter ürünlerini kullanmayı tercih etti.

Her mekanda karaoke makinalarından alınan sinyaller, Mini Converter HDMI to SDI cihazları kullanılarak, SDI sinyaline dönüştürülmekte ve daha sonra çeşitli Videohub yönlendiricilerine gönderilmektedir. Karaoke makinalarından gelen ses sinyalleri de Mini Converter Analog to SDI cihazı üzerinden SDI’ya çevrilir ve bunlar da Videohub cihazlarına gönderilir. Daha sonra, müşteriler tarafından talep edilen şarkılar, merkezi yönetim sistemi tarafından kontrol edilen Videohub cihazlarından, ilgili odalara gönderilir. Ayrıca, Videohub cihazından gelen SDI sinyalini bir HDMI monitöre bağlamak üzere, bir Mini Converter SDI to HDMI cihazı kullanılır.

Tetsujin mekanlarında; altı adet Videohub 72, üç adet Smart Videohub 40x40 yönlendirici, merkez ofislerindeki merkezi yönetim sistemi tarafından otomatik olarak kontrol edilen ve çok sayıdaki mekanda kurulu olan 1000’in üzerinde Mini Converter HDMI to SDI, Mini Converter SDI to HDMI ve Micro Converter Analog to SDI cihazı kullanıyor.

Tetsujin ilk merkezi yönetim sistemi için, ilk başlarda bir analog matrix switcher kullanıyordu ancak, daha sonra bunu yazılım tabanlı bir sistem ile değiştirdi. Bu yeni güncelleme, şirketin üçüncü büyük sistem güncellemesidir ve tüm medya yönetimi artık merkezden idare edildiği için, mekanlarda çalışan personelin, medya yönetimiyle uğraşmasına gerek kalmıyor.

Şirketin yazılım geliştirme bölümünde görevli, kıdemli mühendis Norio Nishiyama şunları anlattı: “Videohub yönlendiricilerle InterBEE fuarında tanıştım ve uygun maliyetleri nedeniyle kullanmaya karar verdim. Bu cihazlarla her bir karaoke mekanımızın kurulum masraflarını azaltabilecektik.

Bilişim teknolojileri/medya iş ve yazılım geliştirme müdürü Hiroshi Kajiyama şunları ekledi: “Daha önceki sistemimiz daha fazla ekipman gerektiriyordu, bu nedenle sistemi sadeleştirmek istedik. Ne kadar fazla ekipman kullanılırsa, arıza olasılığı o kadar yüksektir. Yazılım tabanlı olmak yerine sistemimizin donanım tabanlı olması da ayrı bir avantajdır, çünkü bir arıza durumunda sorunun nerede olduğunu bulmak daha kolaydır. Bu yeni sistem güncellememizle, herhangi bir sıkıştırmaya gerek kalmadan veya gecikme oluşmadan videoyu iletebiliyoruz.

Tetsujin bu sistemi şu an mekanlarının sekizinde çalıştırmaktadır ve 19 mekana yaymayı planlamaktadır.

Blackmagic Design ürünleri hakkında daha fazla bilgi için 0212 222 4502 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.