Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tascam Model 12 Mikser, Arabirim, Kaydedici ve Denetleyici
Tascam Model 12 Mikser, Arabirim, Kaydedici ve Denetleyici
24.03.2020 14:36

Küçük boyutlu, “hepsi bir arada” tarzı bütünleşik miks ve kayıt sistemi Tascam Model 12, müzik ve multimedya yaratıcıları, şarkı bestecileri ve sanatçılar için tasarlandı. 10 girişli bir mikser, Tascam çok kanallı ses kaydedicinin 12 kanallı bir modeli, USB ses arabirimi, MIDI bağlantısı, DAW (dijital ses iş istasyonu) kontrol işlevleri ve mix-minus ile akıllı telefon girişli podcast yeteneği içeriyor. 

Analog bir kullanıcı arayüzünün hissi ile dijital kayıt ve yapımın verimli iş akışı ve üstün kalitesini bir araya getiren küçük boyutlu ve uygun fiyatlı Tascam Model 12, yaratıcılık çalışma sürecini baştan sona destekliyor. 

12 kanallı kayıt ve 10 kanallı oynatım

Tascam Model 12’nin sezgisel dahili 12 kanallı kaydedici, doğrudan bir SD karta 24bit/48 KHz ses kalitesine kadar WAV dosyaları kaydediyor. Aynı anda on taneye kadar parça çalınabiliyor. Tascam Model 12, Model 16 ve Model 24 mikserlerden WAV dosyaları alınabiliyor da. VAW dosya formatında parçalar dışa aktarılıp daha fazla kurgu ve yapım için doğrudan bir DAW içerisine alınabiliyor.

DAW bağlantısı için 12 giriş – 10 çıkışlı USB ses arabirimi

Bir USB konektörü çok çeşitli DAW’lar kullanılarak çalma ve kaydetme için bir bilgisayarı Tascam Model 12’ye bağlamayı kolaylaştırıyor. Kusursuz ve orijinal parçalar yaratmak için sesler bir DAW’a kaydedilip sonra sadece Model 12 kullanılarak canlı performanslar sırasında çalınabiliyor. USB ses arabirimi dahili çok kanallı kaydedici ile birlikte aynı anda kullanılabiliyor. Model 12 sınıf uyumluluk modunu da destekliyor ve opsiyonel bir adaptör kullanılarak Apple iOS aygıtlarına bağlanabiliyor. 

DAW denetim bütünleşmesi

Çoğu DAW’ın klasik kontrolü için HUI/MCU protokol emülasyonu kullanılarak harici bir DAW için temek kontrol eklendi. Kontrol edilebilen değişkenler arasında Fader’ler, Mute, Pan, Solo, Record Arm, Play, Record, Stop, FF/Rew, Jog var.

Tap tempo 

Tap tempo özeliğiyle bir tıklama çıkışı, temponun hem canlı hem de kayıtlı çalışılan ortamlarda denetlenip izlenmesine imkan veriyor. Böylece canlı performans sanatçıları dahili çok kanallı yazılımı kullanarak parçalarla oynayabiliyor veya müzik bestecileri kayıt yaparken temponun izini sürebiliyorlar. 

MIDI donanımıyla kurulumu birleştirme

Standart MIDI girişi ve çıkışı, Model 12’yi MIDI teknolojili klavyelerle, davul makineleriyle, denetleyicilerle ve diğer kaynaklarla kullanmayı mümkün kılıyor. Ayrıca çalmaya başlama komutları başlatılabiliyor ve harici çok kanallı kaydediciler ve diğer harici MIDI aygıtları Model 12 ile senkronize edilebiliyor.

Podcast

Model 12 podcast yayını ve internet akışı için mix-minus, akıllı telefon girişi, çoklu mikrofona hazır kanallar, Bluetooth ile birleştirme, çift kulaklıkla dinleme, dahili çok kanallı kayıt gibi özelliklere sahip. Model 12 çok yönlü bir canlı yapım kaydedici, USB ses arabirimi ve canlı internet akış aracı olarak kullanıma uygun. 

Tascam ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.