Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony, IP Live için Açık Standartları Destekliyor
Sony, IP Live için Açık Standartları Destekliyor
24.03.2020 18:50

Açık standartlar; içerik oluşturucular, yayıncılar, post prodüksiyon uzmanları ve profesyonel medya prodüksiyon zincirinde yer alan herkes için harika bir haber oldu. Hızla büyüyen IP Live prodüksiyon ekosisteminde ürünler ve çözümler arasında birlikte çalışabilirliği destekleyen teknik standartları biçimlendiren ana kuvvet olarak Sony’nin rolünü öğrenin.

Günümüzün medya iş akışları için tasarlandı

IP (İnternet Protokolü) olmasa İnternet de olmazdı. Günümüze baktığımızda, IP de medya prodüksiyon ortamında aynı ölçüde büyük bir dönüşüm yaratıyor.

IP, içerik oluşturucuları ve yayıncıları, günümüzün canlı prodüksiyon iş akışları düşünülerek tasarlanmamış olan, aslına sadık Seri Dijital Arabirim (SDI) için geçerli sınırların ötesine taşıyor.

4K Ultra HD ve ötesi. HDR. Yüksek kare hızları. Çok kanallı ses. Merkezi gerçek zamanlı kaynak paylaşımı ve otomatik iş akışları. Bulut tabanlı, sanallaştırılmış ve uzaktan prodüksiyon. IP tüm bu ihtiyaçları ve fazlasını karşılar, uygun maliyetli yönlendiriciler, sunucular ve depolama donanımı ile basit, ölçeklenmeye hazır bir ağ üzerinden prodüksiyon operasyonlarını güçlendirir.

IP çoktan bir gerçeklik haline geldi. Hızla artan başarısını da, medya alanındaki müşterilerin hem bugün hem de yarın yararlanabileceği, yenilikçi ve birlikte çalışabilir ürünler ve çözümler sunabilmeleri için üreticilere ortak bir platform sunan açık standartlara borçlu.

Açık standartlar neden önemlidir?

Standartlaştırma kesinlik anlamına gelir. Standartlar, üreticiler için, donanımlarının mümkün olan en geniş pazara hitap edebilmesini temin edecek bir teknik model sunar.

Bir o kadar önemlisi de, standartlaştırma yayıncıların ve içerik oluşturucuların birlikte çalışabilir geniş bir ürün ve çözüm ekosistemine erişebilmelerini sağlar ve aynı zamanda farklı satıcılardan alınan ekipmanla tutarlı performans güvencesi verir.

İster geleceğe dönük bir haber stüdyosu kuruyor, ister canlı bir etkinlikten 1.000 km mesafedeki bir uzak prodüksiyon tesisine görüntü gönderiyor olun, açık standartlar belirsizlik ve riski azaltırken teknik, kreatif ve ticari seçeneklerinizi en üst düzeye çıkarır.

IP için standartları belirliyor

Sony, açık standartların gücünden yararlanmakla kalmıyor, bunların oluşturulmasına yardımcı da oluyor. IP teknolojilerinin profesyonel medya uygulamaları için standartlaştırılması, çeşitli teknik organ ve komitelerin sergilediği çabaların koordinasyonlu şekilde düzenlenmesine dayanır. Sony, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bu tür birçok kuruluşa aktif olarak katılarak IP için açık standartların geliştirilmesine etkin şekilde dahil olmaktadır:

  • AIMS (IP Medya Çözümleri Birliği)
  • AMWA (Gelişmiş Medya İş Akışı Derneği)
  • EBU (Avrupa Yayın Birliği)
  • JTNM (Ağa Bağlı Medya Birleşik Görev Gücü)
  • SMPTE (Film ve Televizyon Mühendisleri Topluluğu)
  • VSF (Video Hizmetleri Forumu)

Sony ile IP Live’a geçiş, tek bir satıcının kendine özgü vizyonuna bağlı kalacağınız anlamına gelmez. Sony; şimdiden 60’ı aşkın sektör iş ortağının bulunduğu, giderek gelişen IP Live Alliance’a destek verdiği gibi, açık standartlara dayanan donanımlardan ve eksiksiz çözümlerden oluşan ve hızla büyüyen bir ekosistemle sorunsuz birlikte çalışabilirliği de her zaman destekliyor.