Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Los Angeles’lı Görüntü Yönetmeni Riedel Bolero ile Kablosuz Haberleşiyor
Los Angeles’lı Görüntü Yönetmeni Riedel Bolero ile Kablosuz Haberleşiyor
25.03.2020 12:42

Los Angeles’ta yaşayan Görüntü Yönetmeni Craig Kief, televizyon programlarında ve reklamlarında Riedel Bolero bağımsız çalışan kablosuz interkom çözümünü kullanıyor. Bu sistem sayesinde tüm kameramanlarını, birinci kamera asistanlarını ve bölüm yöneticilerini yakın iletişim içerisinde tutarak, yoğun ve gürültülü bir setin ortasında herkesin ortak hedefe odaklanmasını sağlıyor. Çok sayıda avantajlı özelliğe ve yeteneğe sahip Bolero, ister stüdyo setinde ister uzak yerlerde olsun her yapım için net haberleşme sağlıyor.

Craig’in önceki haberleşme çözümü sıkışık 2.4 GHz aralığında çalışan eski bir kablosuz sistem ile telsiz telefonlardan oluşuyor, ideal olmayan ses kalitesi veriyor ve girişim, kısa mesafe ve kısa pil ömrü sorunları yaşatıyordu. Bolero önce telsiz telefonları tamamen ortadan kaldırıp ardından daha doğal bir konuşma şekline imkan verdi; çok sayıda kullanıcı konuşmadan önce bir telsiz telefon kanalının boşalmasını beklemek yerine, çok sayıda tam çift yönlü haberleşmeye kavuştu. Ayrıca çok daha yüksek olan ses kalitesi, daha az kulak yorgunluğuna neden oluyor ve sistemin çok sayıda ortak hatları her ekip üyesine gün boyunca kimi dinlemeye gereksinim duyduklarını seçip değiştirebiliyorlar.

Craig deneyiminden bahsetti: “Bolero ekibim için harika bir katkı sağladı. İlginç şekilde, 2.4 aralığından çıkınca diğer tüm 2.4 GHz aygıtlarım daha iyi çalışmaya başladı. Kablosuz aydınlatma denetimi, odak kontrolü ve diğer donanım artık çok daha iyi işlev görüyor, ve asıl fark artık 2.4 GHz sistemi kullanmıyor olmamız.

Bolero’nun büyük bir avantajı, herkesin kablosuz kulaklıklarla Bluetooth yeteneklerinden yararlanması. Kablosuz çalışma özgürlüğü sayesinde ekip kameralarla kolayca hareket edebiliyor. Üzerlerine asılı aletler ve donanımlar, uzun süre ayakta durulan ve hareket edilen günler düşünüldüğünde tek bir kablonun eksilmesi bile önemli. Bu yaşam kalitesiyle ilgili bir şey ve ekibim artık uzun çalışma günlerinden sonra daha mutlu.

Craig iş akışında Bolero anteni 12 VDC pille çalıştırıyor. Antenin monte edildiği el arabası bir çekimde sık sık hareket ediyor. El arabasının yeri değiştiğinde pille çalıştığı için Bolero’nun haberleşmesinde kesilme olmuyor. Sadece iki adet küçük Anton/Bauer Dionic pil sistemi en uzun çalışma günleri boyunca bile çalıştırıyor. Craig ekledi: “Araçlardaki hareketli çekimler sorun değil. Sadece anteni bagaja atıp yola devam ediyoruz.

Riedel Communications İş Geliştirme Müdürü Kevin Broce yorum yaptı: “Craig’inki gibi bir ekip için Bolero uygun bir seçenek değildi, ama Bolero’nun Bluetooth’tan pil seçeneklerine kadar özellikleri ve performansı, oyunun kuralını değiştirdi. Artık omuzlarında daha makul bir yük taşıyan ekip uzun günler boyunca sorun veya kesinti olmadan rahatça haberleşebiliyor.

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.