Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MA Lighting grandMA3 Konsol Super Bowl’da
MA Lighting grandMA3 Konsol Super Bowl’da
25.03.2020 21:02

MA Lighting grandMA3 konsollar Miami Hard Rock Stadium’da video unsurlarını, sahne efektlerini ve 65.000 izleyicinin taktığı LED bileklikleri denetlemek için grandMA2 konsolları tamamlayıcı olarak ilk defa Super Bowl Halftime Show programında kullanılmış oldular. 

Super Bowl LIV, ana sahnedeki Shakira ve Jennifer Lopez konserleriyle hakkında en çok konuşulan Pepsi Halftime Show’lardan biriydi. 

Son on yıldır devre arası programların aydınlatma yönetmeni Jason Rudolph, tüm video unsurlarını ve LED aydınlatmayı denetlemek için bir çift grandMA3 light konsol ile dört adet grandMA3 sinyal işleme ünitesi kullandı. 

Rudolph aktardı: “Medya sunucudaki KNV LED küpleri piksel piksel eşleştirdik ve bunu Art-Net yoluyla grandMA3’e aktardık. Konsolda birleştirdim ve hem konsol programlama hem de içerik yoluyla küpleri denetleyebildim. Medya sunucusu MA-Net yoluyla denetlendi ve sisteme veri dağıtımı için sACN gönderdik.

Earlybird Visual’dan Eric Marchwinski Rudolph ile birlikte bir grandMA2 üzerinde PixMob’u programladı, böylece Rudolph gösteri boyunca kitlenin LED bilekliklerini başlatabildi. Montreal’de kurulu kitlesel aydınlatma şirketi PixMob, çok canlı ve güçlü müzikle senkronize, ışıklı bilekliklerle izleyicilerin gösterinin bir parçası gibi hissetmelerine yardımcı oldu. 

Strictly FX’ten yapım tasarımcısı Adam Biscow tüm sahne efektlerini denetlemek için iki adet grandMA2 light kullandı. Ana sahnenin etrafına yirmi iki adet cryo ünitesi monte edildi; ana ve uydu sahnelere sis ve duman efektleri katıldı. Bunlar ağda izleyici alanından (FOH) alandaki çeşitli konumlara fiber yoluyla aktarıldı. 

Biscow yorum yaptı: “Elbette tüm grandMA konsollar kusursuz çalıştı. Strictly FX artık turnelerde ve özel etkinliklerde sadece MA konsolları ve ürünleri kullanıyor. Tümü ve ACT Lighting desteğinden çok memnunuz. Strictly FX kısa süre önce iki tane grandMA3 küçük boy konsol satın aldı.

Rudolph bu devre arası programın tamamen grandMA3 donanımı üzerinde çalışan ilk gösterisi olduğunu vurguladı. Donanımla hiçbir sorun yaşamadığını, harika bir deneyim yaşadığını söyledi. 

Rudolph Super Bowl Halftime Show’dan sonra Academy Awards ödül töreninin yayınında grandMA3 full-size ve light masaları kullandı. 

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan A+SF’yi arayabilirsiniz.