Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Intracom’dan Felaket Onarım Hizmeti: VCOM DRaaS
Intracom’dan Felaket Onarım Hizmeti: VCOM DRaaS
20.04.2020 19:37

Los Angeles bölgesinde karşılıklı çalışma uyumlu, çok kanallı haberleşme yazılım sistemleri geliştiren Intracom Systems LLC, çok kanallı görüntü akışı ve takibi, coğrafi konum belirleme, SIP telefon bütünleştirme ve acil durum uyarıları içeren VCOM DRaaS (Disaster Recovery as a Service) bulut matris ses haberleşme platformunu sunuyor. Covid-19 gibi geniş kapsamlı bir acil durum oluştuğunda VCOM DRaaS sayesinde kritik haberleşme sistemlerinin kullanıcıları evden ya da büro veya stüdyo dışında diğer uzak noktalardan çalışmaya devam edebiliyorlar.

VCOM DRaaS hızla sağlanabilen bir bulutta matris (In-The-Cloud Matrix) çözümü. Tesis içerisine de kurulabiliyor. Kullanıcılar acil durumlarda geçici olarak ödeme yapabiliyor, ya da gelecekte kullanım veya beklenmedik olaylar için sistemi satın alabiliyorlar. VCOM esnek olarak ölçeklendirilebildiği için küçük ve büyük ekipler için uygun. İstemci tarafında kullanıcı arayüzleri akıllı telefonlara, tabletlere, PC ve Mac bilgisayarlara çok hızlı kurulabiliyor.

VCOM güçlü, güvenli ve çok çeşitli kritik haberleşme senaryoları için ideal. Çözüm uzun süredir önde gelen yayıncılar, havacılık şirketleri, finans kurumları, ulaştırma yönetimleri, hükümet ajansları ve enerji santralleri tarafından kullanılıyor. Covid-19’un yayılmasıyla birlikte VCOM birçok yayıncının uzaktan canlı haberlerin prodüksiyonuna devam edebilmesinde, finans kuruluşlarının ticari haberleşmelerini güvence altına almalarında, havacılık şirketlerinin kritik operasyonlarını sürdürebilmelerinde önemli bir rol oynuyor. 

VCOM Matrix çözümünün merkezinde Matrix audio var. VCOM’un aynı anda çoklu işlemi yürütebilen, sunucu tarafındaki toplama/miks sistemi, tek veya yedekli bir sunucu sistemi içerisinde diğerlerine engel olmayan, çok kanallı haberleşme yolları sağlıyor. Sistem özellikleri arasında noktadan noktaya iletişim, ortak hat, grup araması, ISO, istemci tarafında mandallama veya anlık konuşma ve/veya dinleme butonları, GPIO’lar, sessizlik durdurma, yankı giderme, ses aktivitesi saptama ve SNMP raporlama var.

Görüntü yakalama ve canlı akış, VCOM WebRTC istemci uygulamasının içine bütünleştirilmiş. Kullanıcılar hemen her akıllı telefondan veya web kamerasından içerik yakalayıp diğer ekip üyeleriyle paylaşabiliyorlar. Wi-Fi, hücresel veya uydu bağlantıları üzerinden aynı anda çok sayıda akış gerçek zamanda izlenebiliyor. 

Çok kanallı görüntü izleme ve yönlendirme işlevi sayesinde VCOM kullanıcıları çeşitli RTMP ve http Live Streaming (HLS) kaynak sinyallerinden bir veya daha fazla görüntü akışını kolayca programlayıp izleyebiliyorlar. Bu özellik güvenlik görüntüleri gibi çeşitli uygulamalar için ideal.

Coğrafi konum belirleme sayesinde VCOM kullanıcıları diğer sistem kullanıcıların yerlerini tam olarak görebiliyorlar. Küresel ölçekte bir harita, diğer kullanıcıları iğnelerle gösteriyor, yanlarında da adları ve enlem-boylam koordinatları yazıyor.

SIP telefon hizmetleri doğrudan VCOM sunucu çekirdeğinin içerisinde olup, VCOM WebRTC kullanıcı arayüzünden erişilebiliyor. Ekran üzerindeki sezgisel bir tuş takımıyla istenen numara aranabiliyor. Gelen aramalarda arayanın kimliği görüntüleniyor ve bir seçiciye tıklanarak veya dokunularak yanıt verilebiliyor. VCOM’un telefon bütünleşmesi, kullanıcılara VCOM kullanmayan kişilerle ve taraflarla normal telefon hizmetleri yoluyla kesintisiz bir bağlantı yolu sunuyor. VCOM matris haberleşme kanallarıyla kesintisiz bütünleşen, neredeyse sınırsız sayıda telefon hattı destekleniyor.

Acil durum uyarıları sayesinde VCOM kullanıcıları kritik koşullarda diğer sistem kullanıcılarına uyarı sesleri veya önceden kaydedilmiş mesajlar gönderebiliyorlar.

En Çok Okunanlar
Dergi