Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Virüslü Yüzler
Virüslü Yüzler
18.05.2020 20:28

Avusturya’da gerçekleştirilen World Body Painting Festival 2020 organizasyonu Covid-19 krizi sebebi ile 2021 yılına ertelendi. Ancak, her yıl fırça ve sünger, hava tabancası gibi farklı vücut boyama teknikleri ile gerçekleştirilen yarışmayı, Covid-19 teması ile uygulamaya karar verdiler. 

Bu fikirden hareket ederek, Bilgesu Abalı’nın bilgisayar ortamında gerçekleştirdiği “virüsler” temalı yüz makyajı uygulamalarını sizlerle paylaşmak istedim. 

Sanatçılar doğadan, içinde yaşadıkları toplumda yaşanan olaylardan ilham alırlar. Yaşadığımız Covid-19 krizinden etkilenerek pek çok sanatçı farklı alanlarda eserler ortaya koyacaklardir. Özellikle sinema alanında, senaryo yazarlarının bu konuda eserler ortaya koymaya başladığını tahmin etmek mümkün. Deneyimli doktorların hastaların ten rengi, vücut kokusu gibi detaylardan hareket ederek hastalık teşhisi koymayı destekleyici fikirlere sahip oldukları bilinir. Yüzlerde korona virüsü uygulaması, benzer çalışmaların bilgisayar ortamı dışında yüz boyama teknikleri ile canlı modeller uzerinde uygulanması fikrini de verebilir.

YAZAR HAKKINDA
Doç. M. Sevtap Aytuğ
Uşak Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Yeni Medya Bölümü