Reklamı Kapat
Anasayfa > Fuarlar > Blackmagic
Blackmagic
16.10.2017 14:47

Ultimatte 12 Keyer

Blackmagic Design IBC’de, yayın kalitesinde keyleme için ideal olan, çekimlere artırılmış gerçeklik öğeleri ekleyen, sanal setlerle çalışmayı mümkün kılan ve daha nice özellikleriyle yeni, gerçek zamanlı donanım bazlı compositing işlemcili Ultimatte 12’yi açıkladı. Ultimatte 12 şimdi dünyanın her tarafında Blackmagic Design bayilerinden hemen satışa hazır. Yeni Ultimatte 12 dünyanın en iyi keyer’i olmaya adaylığın ötesinde, gelecek nesil yayın grafikleri için tasarlanmış, ileri teknoloji içeren gerçek zamanlı compositing işlemcisi. Ultimatte 12; tümüyle yeni algoritmalar ve renk bilimi, inanılmaz kenar rötuşu ile çok daha fazla renk ayırımı, müthiş renk doğruluğu ve geçmiştekinden daha iyi bulaşma önleme gibi özellikler içeriyor. Gelişmiş 12G-SDI tasarımı, Ultimatte 12 kullanıcılarına şimdi HD’de çalışıp, hazır olduklarında Ultra HD’ye geçme esnekliği sağlıyor. Kullanıcılara hem HD hem de Ultra HD’de inanılmaz görüntü kalitesi ve dokuları için alt piksel işleme sunar. Bunun yanında, adeta tüm SD, HD ve Ultra HD ekipmanla uyumlu olduğundan, kullanıcılar ellerinde mevcut olan kameralarla birlikte kullanabilirler. Ultimatte 12, hem sabit kamera hem de hareketsiz arka planlarla ya da tamamen otomatikleştirilmiş sanal set sistemleriyle uyumluluk sağlayarak inanılmaz ölçüde hakiki görünen kompozitler oluşturabilir ve sunucuyu herhangi bir sahneye yerleştirebilir.

DaVinci Resolve 14 Sürümü Yazılım

Hollywood’un en hızlı büyüyen profesyonel kurgu yazılımının güncellemesi, 10 kat daha iyi performans, Fairlight dijital ses, çok kullanıcılı ortak çalışma araçları ve yüzlerce yeni özellikler içeriyor. DaVinci Resolve 14’ün en son sürümü olan profesyonel kurgulama, renk düzeltme ve dijital ses yazılımı, şimdi Blackmagic Design web sitesinden indirilebiliyor. DaVinci Resolve 14, bu ürünün tarihindeki en büyük sürüm ve post prodüksiyonda tam bir devrim yaratmak üzere tasarlandı. DaVinci Resolve 14, dünyanın tek tam entegre profesyonel kurgulama, renk düzeltme ve ses çözümü. Tek bir kullanıcıdan en büyük ortak çalışma stüdyo iş akışlarına kadar çeşitlilik gösteriyor. Yeni özellikler arasında, performansta 10 kata kadar gelişme, dahili Fairlight ses araçları ile yepyeni bir ses post prodüksiyon sistemi, ve birden fazla kişinin aynı proje kapsamında aynı anda kurgu, renk ve birden fazla sistemden ses mikslemesini mümkün kılan çok kullanıcılı ortak çalışma araçları bulunuyor. Bunun yanı sıra, DaVinci Resolve 14, kullanıcıların çekimlerdeki yüz görüntülerine hızla ince ayar yapıp geliştirebilmelerini sağlayan, otomatik yüz tanıma ve takip özelliği gibi 20’nin üzerinde yeni efekt ile birlikte, kurgu uzmanları için yüzlerce yeni özellik içeriyor.

Fusion 9 Hareket Takip Yazılımı

Blackmagic Design fuarda, görsel efektler, kompozitleme, 3D ve hareketli grafikler yazılımı için büyük bir güncelleme olan Fusion 9’u açıkladı. Fusion 9 en yeni iş akışlarını desteklemek üzere tasarlandı ve yeni VR araçları, tamamen yeni keyer teknolojisi, planar takip özelliği, kamera takip aracı, çoklu kullanıcı ortak çalışma araçları ve fazlasını içeriyor. Fusion 9 içerdiği VR araç takımıyla sanal gerçeklik projeleri için vazgeçilmez. Kullanıcılar tam 360º gerçek 3D çalışma alanının yanında yeni panoramik izleme penceresine ve Oculus Rift ile HTC Vive gibi popüler VR kulaklıklar için desteğe sahip oluyor. Fusion’da VR ile çalışmak tamamen etkileşimli. Son derece hızlı GPU hızlandırma özelliğinden dolayı müşteriler kulaklık takabiliyor ve VR sahnesindeki öğelerle gerçek zamanlı olarak etkileşimde olabiliyorlar. Fusion 9 ayrıca stereoskopik VR’ı da destekliyor. Ayrıca, yeni 360º küresel kamera, komplike kamera teçhizatlarına gereksinim olmadan tümünü tek bir pass’ta olmak üzere, VR sahnelerin tamamını render yapıyor. Fusion 9’daki yeni planar takip aracı, bir sahnedeki hareket halinde olan objeler üzerine öğeler kompozitlemek için hareket düzlemlerini hesaplıyor. Örneğin, yeni planar takipçi, işaretler veya diğer düz objeler hareket halindeyken yerinin değiştirmesi için kullanılabiliyor. Planar takip verileri ayrıca rotoskop şekiller üzerinde de kullanılabiliyor. Böylece kullanıcılar görüntü değiştikçe manuel olarak hareketleri, perspektifi, konumu, ölçeği veya rotoskop yapılmış öğelerin dönmesini animasyonlaştırmak zorunda kalmıyor.

www.blackmagicdesign.com

Önceki Makale
Panasonic
Sonraki Makale
JVC Kenwood
En Çok Okunanlar
Dergi