Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Calrec ile Sanal Yapım
Calrec ile Sanal Yapım
21.05.2020 16:00

Bazı uygulamalar için geleneksel yayın iş akışlarına alternatif sağlama yönünde yükselen bir talep var. Bu talep uzaktan yapım, kafasız konsollar ve IP bütünleşmesini içeren birçok biçimde oluyor.

Calrec yayıncılara iş akışlarını kolaylaştırma, konsollarda çalışmama sürelerini kısaltma, maliyet verimliliğini yükseltme, yayın kapsamının çeşitliliğini genişletme ve açık kaynaklı aktarım mekanizmaları aracılığıyla diğer donanımlarla bütünleştirme konularında yardımcı olabiliyor. Calrec hem IP hem de Hydra2 ağ altyapıları üzerinde çalışan ürünlere sahip.

IP tabanlı miks sistemi Type R standart ağ teknolojilerinden yararlanıyor ve bunları operatörün gereksinimlerine göre düzenlenebilen, yapılandırılabilir yazılım panelleriyle birleştiriyor. Kurulu ağlar üzerinde kolay özelleştirme, açık kontrol protokolleri ve denetim yüzeyini kişiselleştirebilme sağlıyor. Type R Calrec’in tarayıcı tabanlı Assist uygulaması yoluyla kurulup denetlendiğinde fiziksel bir denetim yüzeyi olmadan kullanılabiliyor ve çeşitli otomasyonlu sistemlerle tamamen uyumlu. 

VP2 bir Hydra2 omurgası üzerinde çalışıyor ve o da kurulum ayarları ve denetim için Calrec Assist yazılımından yararlanıyor. VP2’nin 4U çekirdeği üç DSP boyutunda mevcut; 128, 180 ve 240 giriş kanalı var ve Calrec’in güçlü Hydra2 ağ çözümü teknolojisine sahip. Calrec Serial Control Protocol (CSCP) bu ses konsolunun tamamen bir otomasyon sistemiyle denetlenebilmesine imkan veriyor.

VP2

Calrec’in VP2 kafasız miks konsolu istasyonların fiziksel bir denetim yüzeyi olmadan bir Calrec konsolun birçok avantajından yararlanabilmelerini sağlıyor. Denetim ve kurulum ayarlarının yapıldığı Calrec Assist yazılımına bir web tarayıcı yoluyla birçok yerden erişilebiliyor. Teknik yönetmen veya operatöre temel denetim işlevleri verilirken, mühendis daha derine inip kurulum ayarlarının ayrıntılarını değiştirebiliyor, gerekirse farklı ayarlara geçebiliyor.

Type R

Type R’nin esnek ve bütünleşik IP çekirdeği müşterilere sanal çalışma pratiklerinden yararlanarak radyo ve televizyon ortamlarında yayınları tamamen otomasyona geçirmenin yolunu gösteriyor. Calrec kesintisiz otomasyon için müşterileriyle birlikte çalıştı.

Type R for TV, istasyon otomasyonuna dayanıyor ve popular Ross Overdrive, Sony ELC ve Grass Valley Ignite istasyon otomasyon sistemleriyle uyumlu. Type R hem web yoluyla hem de küçük, uyarlanabilen ve portatif donanım elemanlarıyla beklenmeyen dış etkenleri gerçek zamanlı ayarlayarak tamamen otomatik program yapım ve yayını sağlıyor.

Lisanslı bir modeli 120 adede kadar DSP kanalı sunan Type R, 3x5.1 ana çıkış, 8x5.1 grup ve 16 adede kadar stereo aux çıkışından oluşan esnek bir çıkış kanalı yapısına sahip. Fazla yer kaplamayan güçlü 2U kabin sistemi çeşitli 1U I/O kutularına bağlanabiliyor ve IP omurgası tek bir bağlantı üzerinde bir tesisin IP anahtarına doğrudan takılabiliyor.

 Calrec Assist

Calrec Assist Mac, Windows ve Linux aygıtları üzerindeki bir web tarayıcıda çalışarak dizüstü bilgisayarda çalışan sanal bir masa sunan bir uygulama.

Calrec’in sanal ortamı Calrec Assist’in kolay kullanıcı arayüzüne (UI) bağlanmak için bir web tarayıcı aracılığıyla ayarlanıp kuruluyor ve kullanıcıya dünyanın her yerinden kendi aygıtı üzerinde programları, bellekleri, fader düzenini, bağlantıları, veri yolu ayarlarını ve isimlendirmeleri düzenleyip kurgulama imkanı veriyor.

Alternatif olarak kullanıcı bir masadan bir programı dışa aktarıp bir dizüstü bilgisayar üzerinde Calrec Assist’in içine koyarak bir sonraki programa giderken yolda bağlantıları, yönlendirmeyi ve fader isimlerini düzenleyebiliyor.  Masaya geri döndüğünde programı Calrec Assist’ten dışarıya alıp yine Canlı yapım masasına aktararak hiç zaman kaybetmeden çalışabiliyor.

Zorunlu giriş-çıkış altyapısına, sinyal işleme ve özellik setine sahip özel amaçlı bir miks konsolu talebi hala gerekli. Hata durumunda hızlı düzeltme (resilience) ve yedeklemeden (redundancy) ödün verilemeyeceği için Calrec VP2 ve Type R kafasız konsoluyla sıradaki adımını attı.

Calrec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan A+SF’yi arayabilirsiniz.