Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Crystal Vision M-COCO-2 Renk Düzeltici
Crystal Vision M-COCO-2 Renk Düzeltici
25.06.2020 10:14

Crystal Vision bugüne kadarki en zengin özellikli renk düzeltici ve legalizörünü sunuyor. Üreticinin ilk çift kanallı renk düzelticisi M-COCO-2, firmanın alternatif ürününe göre kanal başına %24 daha ucuz olduğu için yayıncılara para tasarrufunda yardımcı oluyor. M-COCO-2’nin IP, SDI veya aynı anda hem IP hem SDI ile çalışabilme yeteneği endüstrinin IP bağlantısı (hem SMPTE ST 2022 hem de ST 2110 görüntüleri destekler) sunan ilk düzelticisini sunarken, geniş kapsamlı özellikleri hibrid sistemlerin yanı sıra tamamen SDI kurulumlar için de iyi bir çözüm oluşturuyor. Bu özelikler arasında monitörler üzerinde kontrastı düzeltmek için ideal iki Y ekseninde uzatma, daha fazla sayıda görüntü standardı desteği ve daha kolay iş akışı için dahili bir test patern üreteci var. Crystal Vision’ın tüm IP/SDI görüntü işleme ürünlerinde olduğu gibi, M-COCO-2 de güçlü bir CPU/GPU işlemci ile hem SDI hem de 10GbE IP ağ arabirimi bağlantıları içeren Vision kasası içerisindeki bir kart olan MARBLE-V1 medya işlemci donanımı üzerinde çalışan bir yazılım uygulaması. 

Kamera ve aydınlatma sorunlarıyla uğraşmak, farklı defalarda çekilen görüntüleri standartlaştırmak için ideal olan M-COCO-2, yayınlanacak renklerin aralığını belirlemek ve bilgisayarda üretilen veya post prodüksiyon çıkışlarını düzeltmek için bir kodlayıcıdan öncesine konularak monitör üzerinde renkleri ayarlamak için kullanılabiliyor. Çok sayıda renk düzeltme aracı arasında RGB kazancı, RGB yükseltme, YUV kazancı, Video kazancı, Chroma kazancı, Chroma tonu, hem genel hem de tek tek RGB Gamma ayarları var. Crystal Vision’ın ilk olarak çıkardığı iki yeni araç Black Stretch ve Highlight Stretch, stüdyo aydınlatmasının çekimdeki insanlara uyacak şekilde düzenlendiği yerlerde setteki parlak monitörler üzerinde düzeltmek için kullanışlı. Bu Y Stretch’ler sinyalin sınırlı bir aralığı için yayılmasına veya sıkıştırılmasına imkan verirken, bu aralığın dışındaki hiçbir parlaklık düzeyini etkilemiyor. Black Stretch siyaha yakın düzeylerin daha görünür olmasına imkan veriyor ve final görüntüde düşük seviye ayrıntıyı geri getirirken, Highlight Stretch parlak alanlara kullanışlı değişiklikler yapılmasına izin veriyor.

Yayının renk gamının yönetmeliklere uygun kalmasını garantilemek için M-COCO-2 uygulamasında hem RGB hem de Y/C kırpma ile dört farklı RGB kırpma modu (sert, orta, yumuşak ve doygunluk azaltma) var. 

M-COCO-2 IP veya hibrid kurulumlarda çalışanlar için birçok yararlı özellik sunarken, SDI’dan IP’ye en kolay yükseltme yolunu da sağlıyor. Dört adede kadar çift yönlü 10GbE SFP+ ağ arabirimi üzerinde IP akışları ayrılıp korunarak, ST 2110 için eşdeğeri korunabiliyor ya da ST 2022-7 yedekli akış için yapılandırılabiliyor. SDI’yı bir IP ortamına veya IP’yi SDI ortamına bütünleştirmek için ağ geçit yolu (Gateway) işlevi kullanılabiliyor. IP’den IP’ye çevrim işlevi ise ağ adres çevrimi, her türlü giriş formatları ve istenen çıkış formatları arasında protokol çevrimi, tekli yayından çoklu yayına adres çevrimi ve medya güvenlik duvarlarının yaratılması için kullanılabiliyor. Son olarak çıkış trafiğini şekillendirme özelliğini içeriyor ve her türlü giriş paket dağıtımına toleranslı.

M-COCO-2 kullanıcının hayatını kolaylaştıran birçok özelliğe sahip. Bunlar arasında yer alan yatay ve dikey süpürme geçişleri, gelen sinyallerin geçişin bir tarafında, işlenen sinyalinse diğer tarafında izlenmesine imkan veriyor. Yönetmeliğe aykırı sinyal değerleri içeren tüm piksellerin pembe r3nkte parlatılarak öne çıkarılması, sorunları bulmaya yardımcı oluyor. Harici bir Black ve Burst veya tri-level sync analog referansa veya PTP’ye zamanlanan bir kare belleği senkronizörün ve on kareye kadar görüntü geciktirme özelliğinin varlığı, sistem bütünleştirmeye yardımcı oluyor. Geniş kapsamlı SDI, IP ve PTP izleme bilgileri, arıza gidermeye yardımcı oluyor ve SNMP tutucuları üretmek için kullanılabiliyor. 

M-COCO-2’nin en kullanışlı özelliklerinden birisi, setteki monitörlerin düzeltilmelerine yardım etme amaçlı 14 test paternli dahili test patern üreteci. Bir renk düzeltici setteki monitörler üzerindeki görüntüleri yamultarak, stüdyonun genel kameralarında doğru görünmelerini sağlıyor. Bu nedenle bir test paternini yamultabilme özeliği sayesinde operatör stüdyo kamerasından geçtikten sonra görüntünün doğru gözükmesi için renk düzelticiye hangi ayarların yapılması gerektiğini görebiliyor. Renk düzelticide önceden şekli bozulan bir test patern üretecinin olması, iş akışını kolaylaştırıyor. Normalde normal girişe geri dönülmeden önce renk düzelticilerin ayarlanabilmeleri için tüm monitörlerin girişlerinin harici bir test patern üretecine yönlendirilmesi gerekiyor. M-COCO-2 ile bu test paterni zaten dahili olarak mevcut.

 Crystal Vision M-COCO-2 için esnek denetim seçenekleri sunuyor. Renk düzelticileriyle aktif olarak çalışmak isteyenler için VisionPanel dokunmatik ekranlı uzaktan kumanda paneli var. Diğer seçenekler ise Vision 3 kasası üzerindeki bütünleşik kontrol paneli, SB-4 akıllı buton kutusu, VisionWeb Control web tarayıcı yazılımı, ücretsiz verilen SNMP veya Crystal Vision JSON ve ASCII protokolleri. 

Crystal Vision ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 577 23 77 numaralı telefondan Teratek’i arayabilirsiniz.