Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > BCE, RTL City Stüdyoları için ARRI LED’leri Seçti
BCE, RTL City Stüdyoları için ARRI LED’leri Seçti
15.09.2017 15:01

RTL Grubu’nun bir parçası olan Broadcasting Center Europe (BCE), Avrupa medya pazarının lider medya hizmetleri, sistem entegratörü ve yazılım geliştirme şirketlerinden birisidir. Lüksemburg merkezli olan lider teknoloji firması, üç yeni stüdyo ile birlikte yeni merkezinin açılışını Nisan 2017’de gerçekleştirdi.

Modern RTL City stüdyolarının aydınlatma gereksinimi, yalnızca LED ışıklar ile karşılandı. ARRI uzmanları, ilk düşünce ve planların görüşüldüğü 2014 yılından bu yana projeye dahil oldular. İhaleye katıldıktan ve projeleri ödüllendirildikten sonra, ARRI yalnızca ekipmanı sağlamakla kalmadı, aynı zamanda üç stüdyo için planlama, danışmanlık, inşaat denetimi ve aydınlatma yönetiminden de sorumlu oldu.

BCE genel merkezdeki yeni stüdyolar, onları Avrupa’daki ilklerden biri haline getiren LED aydınlatma ile donatıldı. Izgaralı (grid) bir yapıya sahip olan Studio 1, çoğunlukla canlı seyirci ile magazin programlarının çekildiği çok işlevli bir üretim stüdyosu olarak tasarlandı. Bu stüdyoda ARRI, SkyPanel’lerinin ilk gerçek Cyclorama uygulamasını SkyBender ile kullanmıştır.

İkinci stüdyo, diğer bir deyişle haber stüdyosunda da yine ızgara (grid) yapısı kullanılmış ve canlı şovlar için üç ayrı set içermektedir. Bu stüdyo, kurulumlardan birinin bozulması durumunda, yedek stüdyo olarak hemen devreye girmekte ve çok daha yüksek teknik standartlara, çoklu kablo sistemlerine ve diğer bazı özellikli kurulumlara sahip.

Son olarak, TV veya sanal stüdyo, BCE genel merkezin üçüncü ve tek “green screen”e sahip stüdyosu.

Tüm üç stüdyo için, LED ışıkları bir konsoldan sACN-Ethernet (IP protokolü) üzerinden iletilen sinyal aracılığıyla kontrol edilmektedir. Bu, standart DMX kablolamasına kıyasla sette daha az kablo olmasına olanak sağlamaktadır. Işık kontrol masaları ise sezgisel yüzeyi, genel kalitesi ve özellikleri ile şirketin sağladığı hizmet nedeniyle EATON (Model: Zero FLX 88) tarafından tedarik edildi.

ARRI ışık ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 328 00 66 numaralı telefondan Dedotec’i arayabilirsiniz.