Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Nostaljik Spotify Listesi DPA ile Kaydediliyor
Nostaljik Spotify Listesi DPA ile Kaydediliyor
25.06.2020 13:23

Dinleyenleri plak, kaset ve CD albümler zamanına taşıyan “Spotify Singles” çalma listesi, bugünkü evden çalışma ortamlarında dinlemek için ideal bir ses akışlı müzik koleksiyonu. Koleksiyon çıktığından bu yana altı yüzden fazla şarkı kaydedildi ve ses akışları üç milyondan fazla Spotify kullanıcısına ulaştı. Her sanatçıdan biri orijinal parçanın yeni kaydı, diğeri cover olmak üzere iki şarkının yer aldığı çalma listesinin yapımı, kaydı ve miksiyle Spotify Baş Yapımcısı William Garrett ilgileniyor. Popüler Spotify listesine kusursuz enstrüman sesleri kaydetmek için Garrett DPA Microphones’un 4099 Instrument ve 4011 Cardioid mikrofonlarını tercih ediyor.

Garrett açıkladı: “Spotify’da işe başladığımda zaten DPA 4099 ve 4011 kombinasyonunu satın almışlardı ve bu benim bu markayı ilk kullanışım oldu. Seslerinin doğallığından hemen etkilendim, ama DPA hakkında daha fazla şey öğrenmek istedim. İnternette ayrıntılı olarak araştırdım ve çözümlerinin birçok etkileyici uygulamada ve üst düzey orkestra kayıtlarında kullanılmakta olduğunu gördüm. Neler yapabileceklerini görmek için DPA’ları bazı enstrümanların önlerine koymam gerektiğini biliyordum ve bunu yaptığımda gerçekten etkilendim.

“Spotify Singles” listesinde üstün sesler yakalamak için Garrett 4099 mikrofonu bir dik piyanonun içine, 4011 kardioid mikrofonları ise yukarı yerleştiriyor. “Başlangıçta bu mikrofonları yaylı çalgılarda ve akustik gitarlarda kullandık ve öyle inanılmaz sesler sundular ki dik piyanomuzda da test etmeye karar verdik. DPA 4099 ve 4011 kombinasyonuyla dik piyanodan neredeyse bir büyük piyano kadar saydam ve gerçekçi sesler elde edebildik.

Tüm DPA ürünleri için info@elit-tr.com e-posta adresi üzerinden DPA Türkiye tek yetkili distribütörü Elit Işık/Ses Teknolojileri ile irtibat kurabilirsiniz.