Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > TVU Mobil Sırt Çantası Vericiler Avustralya’da
TVU Mobil Sırt Çantası Vericiler Avustralya’da
25.06.2020 13:38

TVU yayın yapmanın zorluklarını biliyor ve ürün paketleri dünyanın farklı bölgelerine seyahat ederken gerektiğinde kolayca fazladan modemler ve sim kartlar ekleme esnekliğine imkan veriyor. Diğer bağlantı birleştirmeli görüntü akış ürünleriyle karşılaştırıldığında, TVU düşük bant genişliğinde daha iyi performans veriyor.

7NEWS Australia için çalışan bir kameraman olarak Simon Hydzik 2013 yılından bu yana TVU’nun mobil hücresel sırt çantası tipi TVUPack vericilerini kullanıyor. TVUPack vericiler bir haber kameramanı olarak kitinin günlük bir parçası: “Bu paketlerin haberlerin yayınlanma yöntemini değiştirdiğine şüphe yok. Bir uçaktan inerken canlı yayın yapmak, hareket halinde bir araçtan veya bir kasırganın ortasından canlı görüntüler aktarmak, bir SNG çanağı ve yoğun planlama olmadan imkansızdı.

Sırt paketlerinin yanı sıra Simon MacBook ve iPhone üzerinde TVU’nun mobil verici uygulaması TVU Anywhere’i de kullanıyor. 2017 yılında Simon Endonezya’dan yayın yapan, 4 verici paketi ve 2 uygulama kullanan bir ekibin üyesiydi ve Apple aygıtlarıyla TVU Anywhere uygulamasını kullandı.

Simon bu yıl hücresel veri kapsama olmadan Avustralya’daki televizyon istasyonlarına tam gün yayın yapmak için sadece Ethernet bağlantılı bir Inmarsat BGAN çanak ile Christmas Island’da TVUPack kullanarak görüntü aktardı ve canlı yayın yaptı.

TVU Nano Video Simon için oyunun kuralını değiştirdi. Drone’lardan ikinci bir canlı çekim elde etmek için TVU Nano Video kullanıyor. Simon’a göre “Küçük bir ünite olduğu için uçaklarda kolayca taşınabiliyor ve inişte bagaj beklemek zorunda kalınmadan hemen kurulabiliyor.

TVU Nano Video Simon için küçük boyutundan başka avantajlar da sunuyor: “Kameranın parçası haline gelen bir ünite olması, taşınacak daha az donanım anlamına geliyor. BNC kabloları da dolaşıp karışmıyor ve her şey tek bir kaynaktan enerjisini alıyor. Mobil arayüz gereken tüm bilgileri sunuyor. Ayrıca harici anten konektörlerinin farklı anten opsiyonlarıyla yüksek düzeyde esneklik sunması, seyahat ederken mükemmel. Ünite çok hafif olduğu için, hücresel kapsama içindeyse mesafeyi arttırmak için hafif sehpaların üzerine monte edilebiliyor.

Simon korona virüsü bulaşan yolcuların öyküsünü çekmek için bir yolcu gemisine botla gitmek zorunda kaldı. Görüntüleri aktarıp canlı yayın yapmak için TVU Nano Video kullandı. Küçük bir ünite kullanmak botta kablo karmaşasını azalttı ve daha hızlı hareket etmesine imkan verdi. Zorlu bir yol olduğu için, kameradan başka bir şeyi tutmak gerekmediğini bilmesi güven verdi.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.