Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > SES, O3b mPOWER ile Küresel Bağlantıda Yeni bir Çağ Açıyor
SES, O3b mPOWER ile Küresel Bağlantıda Yeni bir Çağ Açıyor
15.09.2017 15:25

SES, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara verimli yüksek performanslı ağ iletişimi sağlayacak devrimci ve güçlü bir ağ sistemi olan O3b mPOWER’ı piyasaya sürerek, global bulut ölçekli bağlantı ve yüksek güçlü veri hizmetlerinde yeni bir çağın başlangıcını ilan etti.

Hızla genişletilebilir ve ölçeklenebilir O3b mPOWER sistemi, yenilikçi yer ve yer teknolojilerini güçlendirirken, SES Ağları’nın dinamik mobilite, sabit veri ve devlet pazarlarında tam yönetilen hizmetleri sunmasını sağlayacaktır. O3b mPOWER, dünya çapında çoklu terabit veri hacmi sunma kapasitesine sahiptir ve sistemin 2021’den itibaren başlatılması planlanmaktadır.

SES, ilk mPOWER teknoloji ortağı olarak Boeing Satellite Systems ile yedi süper güçlü orta yörünge (MEO) uydusu inşa etmek için anlaştı. Takım uydu, müşterilerin hızla değişen büyüme fırsatlarıyla uyumlu hale getirmek için gerçek zamanlı olarak değiştirilebilen ve faaliyete geçirilebilen 30.000 tamamen şekillendirilebilir ve yönlendirilebilir sinyale sahiptir ki bu da şimdiye kadarki en etkin bant genişliği sistemini oluşturmaktadır. O3b mPOWER, dünya yüzeyinin dörtte beşine yakın olarak yaklaşık 400 milyon kilometrekarelik bir alana rakipsiz bir kapsama sağlayacaktır.

SES, düşük gecikme süreli yüksek veri hacmi bağlantısı sağlayan 12 MEO uydusu vasıtasıyla, durağan olmayan geniş bant sistemini başarılı bir şekilde çalıştırmaktadır ve 2018 ile 2019 yıllarında sekiz MEO uydusunu daha faaliyete geçirmeyi planlamaktadır. O3b mPOWER, aynı yapı bloklarını, çarpıcı biçimde arttırılmış veri hacmi, kapsama alanı ve esnekliğiyle güçlendirmektedir.

O3b mPOWER ayrıca, dünyanın her yerinden katma değerli hizmet ve teknoloji ortaklarının eşsiz bir ekosistemini yaratacaktır. SES ile birlikte O3b mPOWER ortakları, depolama, bilgi işlem ve yönlendirme kaynaklarını yazılım zekası ve uygulamaya özel antenlerle birleştiren önemli yer altyapı yeniliklerine yatırım yapacak ve ağ uç noktası için yeni bir konsept  olarak, küçük, hızlı ve kolay kullanımlı, O3b mPOWER Müşteri Ucu Terminalini kuracaklardır.

SES Başkan ve CEO’su Karim Michael Sabbagh konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “O3b mPOWER sisteminin piyasaya sürülmesiyle birlikte, SES, uydu rolü ve kabiliyetlerini temelden dönüştüren yeni bir bağlantı çağı başlatmaktadır. O3b mPOWER, teknolojiyi en üst seviyede tutan ve katlanarak artan güç, performans ve esnekliğe sahip benzersiz bir sistemdir ve yeni nesil teknoloji için vizyoner bir yol haritası sunmaktadır. Varolan O3b MEO takım uydumuzun gücüne dayanarak sahip olduğumuz liderliği daha da güçlendiriyoruz. Bir diğer anlamda, yete-neklerimizi daha da artırmak, sınırları aşmak ve uydu bağlantısının başarabileceği sınırları yeniden tanımlamak için uzun vadeli bir stratejik taahhütte bulunuyoruz. O3b mPOWER, müşterileri işlerini büyük ölçüde geliştirip yeni büyüme yaratmada önemli bir rol oynayacaktır ve bu da, SES’in finansal çerçevesi ile uyumlu olarak karlı büyüme ve ayrıcalıklı hizmet sunumumuzu daha da ileriye taşımamıza olanak tanımaktadır.