Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Glensound STYX Dante/AES67 Mikser
Glensound STYX Dante/AES67 Mikser
26.07.2020 11:39

Dante ağlarının profesyonel uygulamalarda gittikçe daha fazla kullanılmaya başlandığı son 6 yılda yaygın bir konu ortaya çıktı. Büyük ve pahalı bir konsol veya yönlendirici olmadan Dante/AES67 miks işlevlerini gerçekleştirebilir miyim? Artık bir Glensound STYX ekleyerek evet, bunu yapabilirsiniz.

Glensound STYX, miks gruplarının veya giriş/çıkışların atanabildiği 24 adet atanabilen basmalı butona ve kodlayıcılara sahip, 1U 19 inç kabin rafı montajlı bir Dante/AES67 mikser. Bir konsol veya yönlendiriciye uygun maliyetli bir miks alternatifi sunan STYX, kaynakları yetersiz kalan mevcut Dante/AES67 sistemlerine de kolayca eklenebiliyor. 

Girişler ve çıkışlar

STYX’in ne kadar kullanışlı olduğunu anlamanın en kolay yolu, geniş kapsamlı giriş ve çıkışlarına bakmak.

  • 32 x Dante/AES67 girişi
  • 32 x Dante/AES67 çıkışı
  • 6 x arka panel analog giriş
  • 6 x arka panel analog çıkış
  • 2 x arka panel dijital giriş (1 x AES3)
  • 2 x arka panel dijital çıkış (1 x AES3)
  • 3 x arka panel mic/48V girişleri
  • 3 x arka panel kulaklık yükselteç çıkışı

Bu yerel veya Dante/AES67 girişleri diğer girişlerle çeşitli kazanç düzeylerinde mikslenebiliyor ve ardından herhangi bir yerel kulaklık monitörüne veya Dante/AES67 çıkışlarına gönderilebiliyor. Toplam 2208 olan miks noktası sayısı, geniş kapsamlı, analog ve AES3 miks sistemi oluşturuyor. 

Ön panel kontrolleri

Ön panelde 24 adet aydınlatmalı basmalı buton, ve 24 adet döner kodlayıcı var. Miks işlevleri ayrı ayrı açma/kapama için basmalı bir butona, veya seviye ayarı için döner bir kontrole atanabiliyor.

Örnek uygulamalar

  1. Bir yorum uygulamasında 2 yorumcu için 2 adet yerel mikrofon ve 2 kulaklık çıkışı bağlanır. Bir Dante girişi üzerinde stadyum FX uluslararası sesi alınır ve dinlemeleri için yorumculara aktarılır. Yorumcular ve uluslararası ses birlikte mikslenir, ardından tamamlanan program miksi olarak Dante’ye geri gönderilir.
  2. Bir interkom miksini manuel olarak ayarlamak için Dante’den 8 interkom girişi ayrı kodlayıcılara atanır. 

Uzaktan kumanda

STYX, çoklu miks işlevlerine imkan veren GlenController adlı bir Windows 10 uygulamasıyla denetleniyor. Basit bir sistemle farklı çıkışlara çoklu miksler yaratılabiliyor ve işlevler ön panel kontrollerine atanıyor. Kanalların isteğe göre etiketlenmesi ve sevilen ayarların saklanıp çağrılması için de bir işlev var. 

Yedekli çalışma

STYX, ağ bağlantıları ve güç için geniş kapsamlı yedekleme sistemine sahip. EtherCON yoluyla ana ve yedek bakır Ethernet bağlantısı, SFP fiber yuvaları aracılığıyla ana ve yedek fiber bağlantıları var. Enerjisini Ethernet bağlantısından alabildiği (PoE) gibi, dahili şebeke AC kaynağa, ve harici bir DC bağlantıya da sahip. 

Glensound ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.